Doğum sonrası ödem en kolay nasıl gider? Karın şişliği ne zaman iner?
Hamilelik döneminde vücutta oluşan ödemi doğum sonrasında atmak için sağlıklı beslenme ve düzenli egzersize dikkat etmelisiniz. Hamilelik sonrası ödem atmanın yolları…
Allah (c.c)’un yalnızca kadına bahşetmiş olduğu en mucizevi yolculuktan biri olan hamilelik süreci, pek çok bedensel ve ruhsal değişimin yaşandığı bir evredir. Özellikle de hamilelik döneminde artış görülen progesteron ve östrojen hormonları dokuda gevşeme ve kilo almaya yönelik etkiler sunar. Vücutta yaşanan bazı deformasyonların estetik görüntüsünü bozmasının haricinde genel kilo alımının yağlanmasına ilişkin olarak sağlığı olumsuz etkileyebileceği göz ardı edilmemelidir. Doğum sonrasında annenin vücudunda meydana gelebilecek komplikasyonlar; deri bolluğu ve sarkması, meme dokusunda büyüme, gerilmeye bağlı deri çatlaklığı, varis, cilt bölgesinde lekelenmelerdir. Hamilelikten dolayı görülen görülen belirtilerin ortadan kaybolması ve özel bölgenin hamilelikten önceki haline dönmesine kadar ki olan süreç lohusalıktır. Doğumdan hemen sonraki ilk 6 hafta lohusalık dönemini kapsar. Fakat annedeki organ ve sistemlerin hamilelik öncesindeki haline bürünmesi ayları alabilir. Peki doğum sonrası ödem nasıl gider? Doğum sonrası karın şişliği ne zaman iner? İşte merak edilen sorular…
DOĞUMDAN SONRA VÜCUDA NE OLUR? DOĞUMDAN SONRA VÜCUTTA GÖRÜLEN DEĞİŞİKLİKLER…
Doğum yaptıktan sonra vücudun hamilelik öncesine geri toparlanış süreciyle ilgili en büyük değişim gördüğü yer rahimdir. Hamilelikte hacmi ve ağırlığı artan rahim doğumdan sonra yavaş yavaş eski halini almaya çalışır. Doğumun gerçekleşeceği zaman vajina çevresi ödemlidir. Normalde yumuşak ve esnek olan vajinada yer yer morarmalar vardır.
Küçük ve büyük dudak bölgelerinde değişimler görülür fakat direkt olarak eskisi gibi olamaz sadece biraz sarkık ve gevşek kalır.
Hamileliğin son dönemlerine doğru iyice gerilmeye başlayan karın duvarı, doğumdan sonra sarkar. Bebeğin dünyaya gelmesi ile beraber doğum sonrası kanama, ter ve akıntıyla lohusalığın ilk 10 günü yaklaşık 8 kg gider. Lohusalığın ilk zamanları karın bölgesinde şişlik ve kabızlık oluşur. İdrar kesesinde kızarma ve ödem görülür.
DOĞUM SONRASI ÖDEM NASIL ATILIR?
Hamilelik döneminde vücudun belirli bölgelerinde birikmeye başlayan ödem lohusalık döneminde azalır ve giderek yok olur. Doğum sonrası hızla ödem atmak için bolca su içme, protein bakımından beslenmeye yüklenme, bebeği sık sık emzirme, düzenli egzersize çıkma, çok tuzlu ve şekerli beslenmeden kaçınmaya dikkat edilmelidir.
Ödem atma özelliği yüksek olan Maydanoz, Ananas ve Ekinezya çayı tüketilebilir.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!