Pilav çeşitleri nelerdir? En farklı ve tam ölçülü pilav tarifleri

Tane tane dökülen bir pilav yapmak Türk mutfağında adeta bir maharet sınavıdır. Eğer siz de ana yemeklerinizi tam ölçülü farklı pilav çeşitleri tarifleri ile taçlandırmak için sabırsızlanıyorsanız sizler için birbirinden değişik pilav çeşitleri önerileri hazırladık!

Pilav, Türk mutfağının olmazsa olmazlarından akşam yemeklerimize, davet ve gün sofralarımıza eşlik ediyor. Pirinç ve bulgurla yapılan pilav sebzelerle ve baharatlarla süslenerek farklı tarzlarda da yapılıyor. Her çeşidinde ayrı bir lezzet olan pilav akşam yemeklerimizin baş tacı olacak. Nohutlu, tavuklu, köfteli, hamsili, etli pirinç pilavı çeşitleri; patlıcanlı, garnitürlü, enginarlı, sebzeli pilav çeşitleri; meyhane pilavı, bulgur pilavı; yöresel lezzetlerden vazgeçemeyenlere Acem pilavı, Özbek pilavı, müceddere, Divriği pilavı, perde pilavı, maklube; şehriyeli, greçkalı pilav, iç pilav çeşitleri ihtiyacınız olan tüm püf noktalarıyla tek tıkla mutfağınızda! 

BULGUR PİLAVI:

Her yemeğin yanına yakışır, ekonomik, bereketli ve lezzetlidir. Sofraların baş tacı bulgur pilavını daha önce defalarca pişirmiş olsanız bile bir de bu tarifine bakarak hazırlamalısınız.

PERDE PİLAVI:

Yöresel pilav çeşitlerinden harikulade bir tarife sofranızda yer açın: perde pilavı! Baharatlı pirinç pilavının bu tarife özgü hamur içinde pişirildiği tarifi, lezzetiyle dillere destan…

TAVUKLU PİLAV: 

Tavuk, hem nohutlu hem şehriyeli pilava çok yakışır. Tavuklu pilavın bu seferki nefis tarifi ise şehriyeli tavuklu pirinç pilavı. Tek bir çeşitle mükemmel doyuruculuk sağlayan bu tarif yanına mevsim yeşillikleriyle hazırlanmış bir salatayla harika gider.

BUHARA PİLAVI:

Malzeme listesi bir hayli zengin bir tarifle karşınızdayız, buhara pilavı! Kuru meyveli, yemişli ve sebzeli pilav çeşitlerini sevenlerin mutlaka denemesi gerekir.

ACEM PİLAVI:

Etli pirinç pilavı tariflerine bir yenisini ekleyeceğiniz Acem pilavı tarifi. Havucun rengi ve lezzetinin bu tarife ayrı bir güzellik kattığını mutlaka belirtip sizleri tarifi ile baş başa bırakalım.

FİRİK PİLAVI:

Geçmişi M.Ö 2000 yıllarına, Ortadoğuya dayanan ve savaş sırasında keşfedilen firik pilavı hem doyurucu hem de besleyici özelliğiyle adeta bayılacaksınız. İlk bakışta bulgur pilavına benzeyen firik pilavını mutlaka sizler de özellikle patlıcanlı yemeklerin yanında pişirmelisiniz. Peki firik pilavı nasıl yapılır? Firik pilavının içerisinde neler var? Öğrenmek için yazımıza göz atmalısınız.

Afiyet olsun…

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir