İnfluenza hastalığının belirtileri nelerdir? İnfluenza hastalığından nasıl korunur?
İnfluenza hastalığına dair merak edilenleri sizler için araştırdık. Grip virüsü olan influenza birden ortaya çıkar. Ateşlenme ve solunum rahatsızlıkları ile beraber devam eder. Peki influenza hastalığının belirtileri nelerdir? İnfluenza hastalığından nasıl korunur? Haberin detayında influenza virüsüne dair merak edilenleri bulabilirsiniz.
Dünyada 500 bin insanın ölümüne neden olan influenza virüsü gribin en tehlikelisidir. Yaşamı tehdit eden ve bulaşma ihtimali olan influenza virüsü, solunum yollarına yerleşerek burada ürer. Diğer soğuk algınlığı hastalıklarına göre daha sert geçer. Bağışıklığı zayıf olan kişilerin ise bu virüsten kurtulma olasılığı oldukça düşüktür. Hava yolu ile bulaşma ihtimali olan influenza virüsü kulukça döneminden sonra şiddetli belirtilerle aniden ortaya çıkar. 2 haftadan uzun süren bu rahatsızlık, kronik hastalıklara davetiye çıkarır.
İNFLUENZA HASTALIĞININ BELİRTİLERİ NELERDİR?
– Aniden vücut ısısı değişir
– Şiddetli baş ağrısı
– Boğaz kaşıntısı ve kuru öksürük
– Göğüs ağrısı
– Sinüs kanallarının iltihaplanma oranını artırarak burun akıntısı
– Nöbet geçirme
– Yorgunluk ve kas ağrıları
–Karın ağrısında bağlı kusma ve ishal gibi belirtilerle kendini gösterir.
İNFLUENZA HASTALIĞININ TEDAVİSİ VAR MIDIR?
Belirtiler kendini gösterir göstermez bir uzmana başvurulmalıdır. Aksi halde virüs bağışıklığa sıçradığında tedavi zorlaşır. Dinleme ve ilaç tedavisi öneren uzman doktor virüsün tamamen vücuttan atılması için ilaç tedavisini belirtiler azalmasına rağmen devam etmeyi önerir. Ayrıca vücuttan atılması için antioksidan içeren meyve ve sebze tüketiminin artırılması lazım. Sürekli ateşlenmeyi düşürmek içinde bol bol sıvı tüketilmelidir. Hastanın sürekli yatak ve giydiklerini değiştirmeli. Antibiyotikler bu virüse karşı etkili değillerdir. Bu yüzden uzman kontrolünde ilaç kullanılmalıdır.
İNFLUENZA VİRÜSÜNDEN KORUNMANIN YOLLARI
– Toplum ortamlarda uzun süre kalınmamalı
– Başkalarına ait eşyalar kullanılmamalı
– Mevsim geçişlerinde artan virüs sayısına bağlı maske takılmalı
– Sürekli eller yıkanmalı
– Hasta olan kişilerin yanında sürekli limonlu ılık su tüketilmeli
– Ortamlar sürekli havalandırılmalıdır.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!