Anne karnında bebeğin en çok etkilendiği ses! Bebekler anne karnında ne öğrenir, ne yapar?
Hamilelik döneminde rahim içerisinde olan bebeklerin içeride neler yaptığını merak ediyor musunuz? Cevabınız evet ise anne karnındaki bebeğin gelişimine dair öğrendiklerini sizlere derledik. Anne karnındaki bebek ne öğrenir? Bebekler anne karnında ne yapar? Hamilelikte müzik dinlemenin bebeğe etkisi nedir? Anne karnındaki bebeklerle ilgili merak edilenler…
Hamilelik dönemindeki anne ve baba adaylarının doğmamış bebekleri ile ilgili merak ettikleri bir çok şey vardır. Özellikle de ilk defa anne ya da baba olunacaksa bebeğin gelişimine dair yeteri kadar bilgi sahibi olunamayabilir. Bebeklerine kavuşmayı iple çeken anne-baba adaylarının ellerini karna koyduklarında hissetseler bile göremedikleri ve duyamadıkları bebekleri ile ilgili merak edilen soruları madde madde sizler için sıraladık. Herkeste farklı olmak üzere kiminin kolay kiminin zor geçen hamileliğinde bebeğin durumu ve gelişimi ile ilgili bilinmesi gereken ayrıntıları sizlere aktardık. Anne karnındaki bebeğin gün içerisinde neler yaptıklarını, uyuma süreçlerini, duygu durumlarını ve gelişimlerini okumak için detayları inceleyebilirsiniz…
ANNE KARNINDAKİ BEBEKLER EN ÇOK HANGİ SESTEN ETKİLENİR?
Rahim içerisindeki bebekler anne karnında 24. haftada şekillenmeye başlarken sesleri daha 16. haftadan itibaren işitmeye başlarlar. Bebeğin ilk defa ve devamlı olarak duyduğu kendini en çok etkileyen sesin annesinin kalp atışını duymak olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Rami Asker, rahim içerisindeki bebeğin duyacağı bazı seslerle sakinleştirileceği mümkündür.
Anne karnındaki bebek dışarıda açılan müziğin sesini duyabilir ve buna tepki olarak kalp atışları hızlanabilir. Ses şiddeti yüksek çıkan müziklerde bebek huzursuzluk çıkartabileceği gibi sakin ve klasik türdeki slow müziklerde sakinleşebilir. Klasik müziklerde en çok önerilen türler ise Mozart senfonileridir.
BEBEKLER ANNE KARNINDA NE ÖĞRENİR?
Anne karnındaki bebeklerin 9 ay boyunca içeride ne yaptığı ve neleri öğrendiği herkes tarafından merak edilen bir konudur. Son zamanlarda yapılan araştırmalar ise bebeklerin hamilelik döneminde öğrendikleri hakkında şu verilere ulaştı:
TATLARI ÖĞRENİRLER
Anne adaylarının hamilelik döneminde tükettiği belli başlı yiyeceklerin çocukları etkilediği görülmüştür. 8-9 yaşlarındaki bir çocuğun en sevdiği yiyeceğin annesininkiyle aynı olması bunun örneğidir.
KELİMELERİ AYIRT EDEBİLİRLER
Araştırmalarda yeni doğan bebeklerin konuşma sesleriyle kendi seslerine verdikleri tepkileri ölçtüler. Kendi seslerine karşı verdikleri tepkiler diğerlerine göre daha farklı çıktı.
MÜZİĞİ KEŞFEDERLER
Müzik dinleyen anne adaylarında bebeklerin müziğe karşı tepki verdikleri görülmüştür.
ANNE KARNINDAKİ BEBEKLER HAKKINDA MERAK EDİLENLER
– ANNE KARNINDAKİ BEBEK RÜYA GÖRÜR MÜ?
REM uykusunda bebeklerin gördükleri rüyalar ana rahmindeki duyularının ta kendisidir. Doğum vaktinin yaklaşmasıyla beraber bebekler yeni doğan döneminde olduğu gibi günün büyük bir çoğunluğunu uyuyarak geçirir. REM uykusunun haricinde NON-REM dönemi daha sakin geçer ve bu evrede rüya görülmez. Sadece fetüs beyin gelişiminin tamamlanması için gelişme ve bilgilerin işlenmesini sağlar.
– BEBEKLERİN PARMAK İZİ NE ZAMAN OLUŞUR? İKİZLERDE…
Hamilelik döneminin yaklaşık 10. ve 19. haftalarında parmak izleri oluşmaya başlar. Parmak izi oluşan bir bebeğin izinin değişmesi bir daha kesinlikle mümkün değildir. Tek yumurta ikizlerinde dahi aynı parmak izlerine rastlanmaz.
– BEBEĞİN CİNSİYETİ DEĞİŞİKLİK GÖSTERİR Mİ?
Bebek anne rahmine düştüğü andan itibaren cinsiyeti bellidir. Sadece ultrason takipleri esnasında duruş pozisyonundan dolayı doktor gördüğü şekilden ötürü bebeği kız iken erkek olarak görebilir.
– ANNE KARNINDAKİ BEBEK ÜŞÜR MÜ?
Bebeğin vücut ısısına özel olarak organize edilen bu mucizevi durumda bebeğin üşüyebileceğine yönelik konuşulan söylentiler hurafedir, yanlış bir bilgidir.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!