3 beyazdan uzak durarak zayıflama yöntemi! Şeker ve tuz nasıl bırakılır? 3 beyaz diyeti
Sağlık açısından uzak durulması gereken üç beyazlar kuralını uygulamak istiyor ve bunları bir an önce hayatınızdan çıkartmak istiyorsanız, şeker-tuz-unu azaltmanın yolları var! Zayıflamak için şekeri ve tuzu nasıl azaltabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte 3 beyazdan uzak durarak zayıflama yöntemi…
Fazla yiyen biri olmamanıza rağmen hayatınızdan 3 beyazı yani unu, tuzu ve şekeri çıkartamıyorsanız ilerleyen zamanlarda sağlık sorunları ile karşılaşmanız yüksektir. Hem sağlık hem de zayıf kalabilmek için bu üç besin grubundan uzak durmanız gerektiğini unutmamalısınız. Karbonhidrat değeri fazla olan üç beyaz (UN-ŞEKER-TUZ), uzun vadede tokluk sağlamaz iken sağlık açısından da bazı riskli durumları beraberinde getirmektedir. Eğer sizde kendi sağlığınızı düşünüyor ve artık kesin olarak beslenme programınızda bu besinlere yer vermek istemiyorsanız, gelin önce vücudumuza olan olumsuz etkilerine bakalım…
NEDİR BU ÜÇ BEYAZ? ÜÇ BEYAZDAN NEDEN UZAK DURMALIYIZ?
TUZ: Her besinin doğal bileşiminde olan tuz, kas ve sinirlerin rol almasında aktiftir. Günde 5-15 gram kadarının tüketilmesi gerektiği tuz besini kavurucu sıcak günlerin görüldüğü günlerde, ağır egzersizler çalışıldığında, ateşli hastalıklarda ve ishal rahatsızlıklarında kayba uğrar.
Fazla miktarda tüketilen tuz, kan basıncının yukarı çıkmasına bir diğer ifade ile tansiyonu olumsuz etkilemesine sebep olmaktadır. Ayrıca bazı hastalıklar sonucunda vücutta su toplanmasına yani ödeme yol açabilir.
ŞEKER: Şeker pancarındaki şeker tarafının bölünmesi ile elde edilen şeker, obezite başta olmak üzere diyabet, kalp ve dolaşım hastalıkları, hipertansiyon, kronik yorgunluk sendromu ve diş çürümesi gibi durumların habercisi olabilmektedir.
Kanser hücrelerinin vazgeçemediği bir besin türü olan şeker, bağışıklık sisteminin güçsüzleşmesine de yol açar. Şekere duyulan günlük ihtiyaçlar meyve, süt, yoğurt, ekmekten alınabilir.
UN: Buğday ve tahıl tanelerinden ortaya çıkan un, neredeyse tüm hamur işi gıdalarda kullanılır. Misafirliklerde, altın günlerinde, doğum günlerinde, ikindi vakti çay saatinde yapılan enfes hamur işi gıdalar kısa zamanda fazla kilo alımına neden olacağı için bu tür gıdaların tüketiminden uzak durmak gerekir. Ayrıca kalori değeri de çok yüksektir.
ŞEKER NASIL BIRAKILIR? ŞEKERİ KESMENİN YÖNTEMLERİ
Her konuda olduğu gibi sağlam ve kesin bir irade kendi kendinize şekeri bırakacağınıza söz vermelisiniz. Bunu hem içten hem de dil ile devamlı tekrarlayın ve beyninize bunun sinyalini verin. İçinde bizim farkında olmadığımız ama aşırı miktarda şeker bulunduran asitli içecekleri tüketmeyin. Canınızın şekerli bir şeyler istediği vakit, karnınız aç demektir. Böyle durumlarda abur cuburlara saldırmak yerine iradeli bir şekilde yememeye karar verin.
Vitamin ve mineral adına hiçbir besin öğesini kendinde bulundurmayan şeker vücudunuza eksiden başka bir şey kazandırmayacaktır. Çaysız yapamam ama çay da şekersiz olmaz diyorsanız, sizlere bir önerimiz var! Şeker yerine doğal tatlandırıcı olan bal kullanarak daha sağlıklı beslenme sağlayabilirsiniz.
TUZ NASIL AZALTILIR? TUZU AZALTMANIN YOLLARI
Tuz tüketme alışkanlığının tamamen bırakmanın uzmanlar tarafından yanlış bir hareket olacağı belirtildiği için mümkün olduğunca az tüketmeli ama tamamen kesmemek gerekir. Gözünüzün görebildiği alanda tuzu tutmayın. Yemek yaparken tuz yerine çeşitli baharatları harmanlayarak aşırı tuz tüketiminin önüne geçin.
Gündelik hayatta turşu yemeyi çok seviyorsanız abartmamaya ve yemeden önce yıkamaya dikkat edin. Hazır çorba tüketiminden ise ev yapımı çorbalar için.
UN KİLO ALDIRIR MI? UNSUZ PRATİK TARİFLERE MERHABA DİYİN
Karbonhidrat değeri yüksek olan hamurişi gıdalarda kullanılan un malzemesi, kilo aldırmaya elverişli bir besindir. Gün içerisinde çabuk acıkıyor ve bunu engelleyemiyorsanız karbonhidrat ağırlıklı yani unlu besinler yerine lifli yapısı zengin olan gıdaları tüketmeye bakmalısınız.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!