Adet bittikten kaç gün sonra hamile kalınır? Adet dönemi ile hamilelik ilişkisi

Hamile kalma durumuyla ilgili en çok merak edilen ve araştırılan konulardan birisi de adet döneminin bebeğin oluşumuna etkisidir. Adet dönemi bittikten hemen sonra ilişkiye girildiği zaman hamilelik oluşur mu? İşte hamilelik ve adet dönemi ilişkisi…

Anne olmak isteyen kadınların hamilelik şanslarını arttırabilmeleri için en etkili yol, yumurtlama gününü bilip ona göre ilişkiye girmekle sağlanır. Çeşitli yöntemleri denemelerine rağmen çocuk sahibi olamayan çiftler, bu durumun altında yatan temel etkenin kısırlıktan mı kaynaklı olduğu yoksa doğru yumurtlama günü ve sıklığında bulunup bulunmadığını iyi bilmeleri gerekir. Hamile kalmak için en önemli etken  yumurtlama döneminde korunmadan temasta bulunmaktır. Hamilelik elde edebilmek için folikülerde biriken yumurtalardan birisinin olgunlaşıp öne atılması ve yaklaşık 24 saat içinde erkeğin üreme hücresi tarafından döllenmesi gerekir. Yumurtlama dönemine denk getirildiği takdirde hamile kalma şansı çok yükselecektir. Yumurtlama dönemi de adet dönemine göre hesaplandığından dolayı “Adetten kaç gün sonra hamile kalınır” sorusunun cevabı büyük önem kazanıyor.

TIKLA OKU: YUMURTLAMA DÖNEMİ NEDİR, HAMİLELİK ŞANSININ YÜKSEK OLDUĞ U GÜNLER NELER?

ADET BİTTİKTEN KAÇ GÜN SONRA HAMİLE KALINIR?

Ay başında görülen adet kanamasından 2 hafta sonra yani 14 ila 16.gün arasında hamilelik şansının fazla olduğu aralıktır. Erkeğin üreme hücresi kadının rahminde 4. güne kadar canlı durduğu için regl kanamasında 10.günden sonra ilişki yaşamak ve bunu devam ettirmek hamilelik şansını arttırır.

Hamile kalmak için önemli bir faktör de kadındaki yumurtanın taze ve yeni olmasıdır. Bu nedenle adetten iki hafta sonrasını beklemek bebek sahibi olmak için idealdir denilebilir.

TIKLA OKU: YUMURTLAMA GÜNÜ NASIL HESAPLANIR?

ADET DÖNEMİ İLE HAMİLELİK İLİŞKİSİ NEDİR?

Hamile kalma şansını arttırmak için takip edilmesi önerilen yumurtlama olayının regl kanamasıyla beraber ilişkisi yakındır. Kadın vücudunun ay başında yumurtlaması ve o yumurtanın da erkeğin üreme hücresi tarafından döllenmesine rağmen hamilelik ortaya çıkmamışsa, adet kanı ile beraber vücuttan uzaklaşır. Daha açık ifade edecek olursak; regl kanaması yumurtlamadan sonra oluşur.

HAMİLE KALMAK İÇİN YUMURTLAMA GÜNÜNÜN ÖNEMİ! HAMİLELİK ŞANSININ FAZLA OLDUĞU GÜNLER

Adet kanamasının görüldüğü günü öncelikle takvimde işaretleyin. Her ay görülen adet kanamasının kaç gün sürdüğünü gözlemleyin. Kadınların çoğu için yumurtlama evresi, döngünün ortasındaki 4 gün içerisinde oluşur. Düzensiz adet dönemi için en kısa döngüdeki gün sayısından 18 çıkartın. Bir sonraki adet ayının başladığındaki çıkan sayı kadar gün sayın. Bu hafta doğurganlığının en yüksek haftası olabilir!

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir