Akciğeri temizleyen bitkiler nelerdir? Okaliptüs faydaları nelerdir?

Üst solunum yolu hastalıklarına bağlı vücuda yerleşen enfeksiyonlu hücrelerin akciğer rahatsızlıklara davetiye çıkarır. Bu durumların yaşanmaması için uzmanlar doğal yolla akciğerin arındırılmasını tavsiye eder. Peki akciğeri temizleyen bitkiler nelerdir? Sizler için bu durumu kolaylaştırdık. Haberin detayında bulabilirsiniz.

Vücudun yaşamsal faaliyetleri için önemli olan organlardan biri akciğerdir. Ancak çevresel faktörlere bağlı akciğerde enfeksiyonlu hücreler birikir ve ciddi hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabilir. Göğüs boşluğunun sağ ve sol kısımlarında bulunur. Dış yüzeyinde ince bir zarla kaplı olan akciğerler solunum sisteminin temelini oluşturur. Akciğere gelen hava genellikle burun ve boğazdaki süzgeçlerden temizlenerek geçer. Ancak burada yaşanan bir hastalık ya da buraların enfeksiyon kapmasından dolayı hava temizlenmeden alınır. Bu da akciğerlerde kötü hücrelerin birikmesini sağlar. Karaciğer gibi kendi kendini temizleme yetisi olmadığından zamanla pembemsi renkten kahve rengine daha sonra siyah bir görünüme neden olur. Bu da astım, nefes darlığı ve en kötüsü akciğer kanseri ortaya çıkabilir. 

AKCİĞER HASTALIKLARI NEDEN OLUR VE BELİRTİLERİ NELERDİR?

Çevre kirliliği, sağlıksız beslenme, sigara ve temiz olmayan iş ortamlarının yanı sıra, grip, sinüzit ve migren gibi hastalıklar da buna neden olabilir. Göğüs ağrısı, nefes darlığı, ses kısıklığı, horlama, uyku sırasında nefes problemleri, yeterli oksijen almayan beyinde bozulan dikkat bozukluğu ve baş ağrısı gibi belirtilerle akciğerin kirlendiği öğrenilebilir. 

AKCİĞER NASIL TEMİZLENİR?

Ciddi bir boyut olmadığı sürece akciğer doğal yollarla da temizlenebilir. Bazı bitkiler içerdikleri yüksek antioksidan ve çözücü maddeler sayesinde bu işlemi çok kolay yapabilirler. Akciğer temizlenmesi hemen hemen her yaşta yapılması gerekir. Bu yüzden vücudun sağlığı açısından bu bitkilerden tüketebilirsiniz.

EKİNEZYA

Üst solunum yolları hastalıkları sırasında sıklıkla kullanılan bu bitki enfeksiyon kapan akciğeri de temizlemede etkilidir. Kızılderililerin sıklıkla kullandığı bu bitki aynı zamanda A, B2, C ve E vitaminlerini de içerir. Bir kaşık kurutulmuş ekinezya bitkisini kaynamış bir bardak suya katıp karıştırınız. 10 dakika ağzı kapalı demlendikten sonra içerisine bir tatlı kaşığı bal ekleyerek tüketebilirsiniz.

OKALİPTÜS 

İçerdiği uçucu yağlar sayesinde kısa sürede iltihaplı hücreleri temizler. Aynı zamanda kan basıncını artırarak kan oranının çoğalmasını etkiler. İlaç sanayisinde öksürük şurubu ve boğaz temizleme ilaçlarında sıklıkla kullanılır. Aynı zamanda bu bitki sinüzit ve migren gibi hastalıklara da iyi gelir. Okaliptüs bitkisi kaynarken yarım saat buharında nefes alıp verildiğinde akciğerde biriken tüm enfeksiyonları balgam yolu ile atmaya yardımcı olur.

KEÇİBOYNUZU

Antioksidan bakımından yüksek olan keçiboynuzu solunum yolu hastalıklarını önler. Bu hastalıkları önleyerek akciğerin rahatsızlanmasını ya da kirlenmesinin de önüne geçer. Özellikleri arasında akciğer kanserinde etkili olan keçiboynuzu aynı zamanda güçlü bir balgam sökücüdür. Her gün 2 adet keçiboynuzunu yarım litre suda kaynatın sabahları kahvaltıdan bir saat önce bir bardak tüketin. 

EBEGÜMECİ

Sedatif, diütretik ve ekspektoren gibi güçlü söktürücü maddeler bakımından zengin olan ebegümeci yüzyıllardır bitkisel tedavide idrar ve balgam söktürücü olarak tüketilmiştir. Solunum rahatsızlıkların geneline iyi gelen ebegümecinin kıyılmış ve kurutulmuş çiçeklerinden 2 tatlı kaşığı iki su bardağı suya koyup karıştırınız ve 10 saat bekleyiniz. İçmeye yakın 5 dakika kaynatıp tüketin.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir