Arı sütünün faydaları nelerdir? Arı sütü kullanımı! Ä°ÅŸte bağışıklığı güçlendiren mucize…

Besin değeri yüksek olan arılar sadece bal değil aynı zamanda sütte verirler. Bağışıklık sistemi için inanılmaz faydası olan bu besinde tıpkı bal gibi zor süreçlerle elde edilir. İşçi arılar tarafından salgılanan bu besin Kraliçe arının beslenmesi içindir. Arı sütü polenle elde edilmez. Keşfi sonrası yüzyıllar boyunca sağlık amaçlı tüketilmiştir. Peki Arı sütünün faydaları nelerdir? Arı sütü hakkında merak edilenler:

Arı sütü, arıların yutak bezlerinde salgıladıkları bir maddedir. Bu süt, bal arılarının; enzimleri, bal özleri ve taşıdıkları milyonlarca çiçek özünden oluÅŸur. Kıvamı koyu sarı ve beyazdır. Tadı ekÅŸidir ve kesin bir kokuya sahiptir. Ancak arı sütünün polenleme ile bir ilgisi yoktur. İşçi arıların bu salgılamayı yapıp kovanlara koymasının tek amacı Kraliçe arıyı beslemektir. Arı sütünün ürüme organları üzerinde olumlu etkisi vardır. Çünkü içerisinde üremeyi artıran enzim ve hormonlar bulunmaktadır. İçerisinde doÄŸada bulunan bütün vitamin, mineral ve maddeleri barındırır. Arı sütü vücudun temel sistemi olan bağışıklık üzerinde olumlu etkileri vardır. Bu süt vücudu tüm hastalıkların yanı sıra kanserli hücrelere karşı da korur. Vücudun genel fonksiyonlarını güçlendirerek dayanıklığını artırır. Arı sütü üzerinde halen araÅŸtırmalar devam etmektedir. İçerisinde bulunan deÄŸerli diÄŸer maddeleri keÅŸfedilmektedir. Çin’de yapılan bir araÅŸtırmada arı sütünün gençlik iksiri olduÄŸu ortaya çıkarılmıştır. Yüzyıllar boyunca Çin’de tüketilen bu besinin birçok hastalığın tedavisinde doÄŸal ilaç olarak kullanılmıştır. Özellikle son yıllarda artan ÅŸeker hastalığı için fayda saÄŸlayan arı sütü kandaki ÅŸeker indeksini dengeler. 

ARI SÜTÜ NASIL TÜKETİLİR?

Bal ile karıştırılıp tüketildiğinde vücudun performansını artırmanın yanı sıra yaşlanmaya meyilli hücreleri de yeniler. Özellikle hormon üretiminde sıkıntı yaşanılan bazı dönemler vardır. Hamilelik ve ergenlik gibi dönemlerdeki hormon gelişimlerini destekleyerek daha sağlıklı çoğalmalarını sağlar. 

ARI SÃœTÃœNÃœN FAYDALARI NELERDÄ°R?

İçerdiği antioksidan sayesinde bağışıklık sistemini kanserli hücrelere karşı güçlendirir.

Sporcuların kemik yapısını güçlendirerek yaşanma ihtimali olan eklem ve kas ağrılarını önler. Ayrıca ciltlerinde tahriş sonrası enfeksiyon kapma olasılığını da sıfırlar.

Kan basıncını dengeleyerek, damar sertleşmesi ve kalp hastalıklarını önler.

Gece yatmadan önce bir kaşık tüketildiğinde uyku problemini ortadan kaldırır. Aynı zamanda uyurken vücut hücrelerinin daha sağlıklı yenilenmesini destekler.

Ciltteki yaşlanmaya neden olan hücrelerin oluşumunu engelleyerek, genç hücrelerin sayısını artırır. Aynı zamanda yara, darbe ve çiziklerin iyileşmesini hızlandırır.

Vücudun hareket direncini arttırır.

Kanda bulunan zararlı toksinlerin sayısını azaltarak eklemlerde oluşma ihtimali olan ödemleri engeller.

Anne karnındaki bebeğin bedensel ve zihinsel  gelişimini destekler.

Hafızayı güçlendirdiği için alzheimer hastalığı riski olan kişilerin sürekli tüketmesi gereken bir besindir.

Mide ve bağırsak faaliyetlerini düzenler, sindirimi kolaylaştırır. Kabızlık ve şişkinlik rahatsızlıkların risklerini azaltır. 

Kullandığınız şampuanın içerisine iki çay kaşığı eklerseniz. Saç dökülmesini engelleyerek, saçın hacmini artırır.

Arı sütünü normal süt ile karıştırarak cildinize losyon olarak da kullanabilirsiniz.

ARI SÃœTÃœNÃœN ZARARI VAR MI?

Arı ve bala alerjisi olan kişilerin tüketmesi sakıncalıdır. Aksi halde ölümcül sonuçlar bile doğurabilir. Bunun yanı sıra polen alerjisi olanlarında mutlaka bir uzmana danışması gerekir.  Kronik rahatsızlığı nedeniyle ilaç kullananlarda da bazı olumsuz sonuçlara neden olabilir. Çünkü arı sütü doğa da bulunan en güçlü vitamin ve mineral takviyesidir. Bu da kullanılan ilaçların içeriğindeki maddelerle tepkimeye neden olabilir. Ayrıca hamile kadınlarında tüketmeden uzmanlarına danışması şarttır. 

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir