Bebek beslenmesinde BLW yöntemi nedir? BLW’ye ne zaman baÅŸlanır?

Özellikle de günümüzdeki yeni nesil annelerin bebek beslenmesiyle en çok araÅŸtırdığı BLW yönteminin bazı zorluklarının olmasıyla beraber bebeÄŸe kattığı geliÅŸimlerde oldukça fazladır. ”Bebek önderliÄŸinde beslenme” ÅŸeklinde açılımı olan BLW yöntemini uygulayacak annelerin iÅŸine yarayacak bilgileri tecrübeli annelerden dinledik. Peki anneler BLW yöntemi hakkında ne düşünüyor? BLW beslenmesine geçiÅŸ nasıl olmalıdır? BLW beslenmesiyle ilgili bilinmesi gerekenler…

BLW beslenme yöntemi, anne sütünün alındığı ilk altı aylık dönemden sonra ek gıdaya geçilmesiyle bebeÄŸin kendi kendine yemek yiyebilecek hale gelmesidir. Bebeklikten çocukluÄŸa geçiÅŸ evresinde pek çok annenin bebeÄŸinde aşılamaya çalıştığı kendi kendine yeme yöntemi, bebeklik döneminde baÅŸarılı bir ÅŸekilde saÄŸlanırsa hem annelerin iÅŸi kolaylaÅŸacak hem de bebeÄŸin yemekle iliÅŸkisi saÄŸlıklı ilerleyecektir. BLW’nin anne elinden yedirilen bir beslenme ile arasındaki en belirgin fark, yiyeceÄŸi tanıyarak, severek ve büyük bir keyif alarak tüketmesine fırsat vermektir. Ek gıda döneminde en çok hazırlanan yiyeceklerden birisi de blendırdan geçirilmiÅŸ pürelerdir.

Henüz ek gıdaya yeni geçmiÅŸ bir bebek için sıvıyı kaşıkla tüketmek oldukça zor olduÄŸundan normal beslenmede anne bebeÄŸine kolaylıkla verebilirken BLW’de bebek tek başına yiyemez. Peki güvenli bir ÅŸekilde yemek yemeyi BLW yöntemi sayesinde öğrenen bebeklerdeki etkisi nedir? BLW beslenmesi bebeklere neler katar? Ek gıdaya geçiÅŸte BLW beslenmesiyle ilgili bilinmesi gereke detaylar ve annelerin iÅŸine yarayacak bilgiler…

”BEBEKLER İÇİN PARMAK BESÄ°NLER NELER?” haberini okumak için

BLW BESLENMESÄ°NÄ°N (BABY LED WEANÄ°NG) FAYDALARI NELER?

– YemeÄŸini kendi başına yiyebileceÄŸinden dolayı kendine özgüven duygusu geliÅŸir.

– Besinin tadını, kokusunu ve yapısını kendisi keÅŸfeder.

– YetiÅŸkin birinin yardımı olmadan yemek yemeyi öğrenmesini saÄŸlar.

– El-göz koordinasyonunun geliÅŸimine olumlu yönde katkı saÄŸlar.

– Kendi açlık durumuna göre istediÄŸi kadar yemek yiyerek iÅŸtahını kontrol altına alır.

BLW BESLENME YÖNTEMİ NE ZAMAN UYGULANABİLİR?

EÄŸer bebek destek almadan oturabiliyorsa,

Elini bir nesneye doğru uzatıp onu almaya çalışıyorsa,

Oyuncaklarını ağzına sokup kemirmeye başladıysa,

Çiğneme hareketlerini yapabiliyorsa bebek kendi kendine yemek yiyebilecek seviyeye gelmiş demektir.

BLW YÖNTEMİNDE HANGİ BESİNLER YENİLEBİLİR?

– BLW yöntemini uygulayacak olan anne ve babalar, baÅŸlangıç için bebeklerine buharda piÅŸmiÅŸ havuç, brokoli ve tatlı patates verilebilir.

– Muz, ikiye bölünüp verilebilir.

– İçi çekirdekli olan meyveler küçük dahi olsa verilmemelidir.

– Çorba ve püre gibi yiyeceklerin yanında ‘Parmak besin’ olarak nitelendirilen küçük meyve ve sebzeleri eline alıp tüketebilir.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir