Bebek muhallebisine kaçıncı ayda başlanır? Sade irmikli bebek muhallebisi tarifi
İlk 6 aylık dönemden sonra ek gıdaya geçiş aşamasının ilk denemelerinden biri olan muhallebiler hem bebekler için çok lezzetli hem de annelerin kolay hazırlayabildiği büyük kurtarıcılardandır. Hızlı pişmesi ve lezzetli olması sebebiyle annelerin sık tercih ettiği bebek muhallebisine başlama zamanını bilmiyorsanız, detaylar haberde! Bebek muhallebisine kaçıncı ayda başlanır? Sade irmikli bebek muhallebisi tarifi
İlk altı aylık dönemden sonra ek gıdaya geçiş evresinde annelerin en çok zorlandıkları konu hangi öğünde bebeğe ne yedirilmesi gerektiği ile ilgilidir. Anne sütü haricinde farklı besin tatlarına ilk defa geçilen ek gıda döneminde anneler için hem çok bilinen hem de çok pratik bir kurtarıcı var. O da bebek muhallebisi! Hem kolay kıvam alabilen hem de sindirilebilen bebek muhallebisi ile ilgili bilinen gaz yapıcı etkisi yoktur. Ek gıda döneminde bebeklerin severek yiyecekleri bu muhallebileri farklı farklı tariflerde uygulamak mümkün. Bebeğiniz acıktığı zaman çok pratik ve kolay bir şekilde 5 dakikaya hazırlayabileceğiniz bebek muhallebisi tariflerinde ister sade ister irmikli halini tercih edin. Ancak unutulmaması gereken bir durum var ki hangi muhallebiye ne zaman başlanması ve ne kadar miktarda verilmesidir. Bebeklerde muhallebi tüketimini uygulayan annelerin bir çoğu muhallebi yapımında pirinç unu kullanmaktadır. Besleyici değeri olmayan ama zayıf kilolu bebeklerde kilo alımına yardımcı olan bu muhallebileri ile ilgili merak edilenleri sizlere derledik. Peki anneler bebek muhallebisi verirken nelere dikkat etmeli? Ek gıda dönemindeki bebeklerde muhallebiye geçiş…
BEBEK MUHALLEBİSİNE KAÇINCI AY BAŞLANIR?
Bilindiği üzere ek gıda dönemi tamamlayıcı besinlerle bebeğin anne sütüne devam etme sürecidir. Anne sütü bolsa ve yeterli miktarda alınıyorsa, ilk altı aylık dönemde sadece anne sütü önerilir. Altıncı aydan sonra bebeğin damak zevkinin gelişmesi ve sağlıklı beslenerek gelişimine devam etmesi için yavaş yavaş ek gıdaya başlatılabilir. Anne sütü yeterli alınmıyorsa uzmanlar, mecburi durumlardan dolayı 4. aydan itibaren ek gıda tavsiye edebiliyor.
Annelerin ek gıda döneminde en çok yaptıkları tarif ise kuşkusuz muhallebilerdir. Bu geçişin doğru olup olmadığını ise sadece bebeğin doktoru bilebilir. Ancak uygun görülmüşse ek gıda dönemi besinlerine başlanabilir. Bu anlamda bakacak olursak bebeklerde muhallebiye başlangıç için ek gıdaya geçildiği zaman diyebiliriz. Çünkü muhallebi ek gıdaya geçişte önerilen ilk ek gıda!
Sebze püresinden 1-2 hafta kadar sonra çoğu zaman 6. aydan sonra akşam öğünü (18:00- 20:00) olarak muhallebi verilebilir. Kaşık maması ya da pirinç unu ile hazırlanmış muhallebi olabilir.
BEBEKLERE MUHALLEBİ NE KADAR VERİLMELİ? BEBEK MUHALLEBİSİ HANGİ SÜTLE YAPILMALI? BEBEK MUHALLEBİSİ MİKTARI
Muhallebiye başlangıçta tıpkı diğer gıdalarda olduğu gibi kademe kademe gidilmelidir. İlk gün 1 çay kaşığı, 2. gün 1 tatlı kaşığı, 3. gün de ½ çay bardağı olarak ayarlamalar yapılabilir. 3 gün kuralına uygun hareket edin ve başka yeni besine geçiş yapmayın. Böylelikle o besine karşı alerjisinin olup olmadığını da rahatlıkla anlayabilirsiniz.
Bebek muhallebisini pişirir iken 1 yaşında önce yasak olan inek sütü ve keçi sütünden uzak durmalısınız. Bunun yerine anne sütü, su ya da devam maması kullanılabilir.
ANNE SÜTLÜ BEBEK MUHALLEBİSİ TARİFİ:
MALZEMELER:
1 çay bardağı kaynatılmış ılınmış içme suyu
1 tatlı kaşığı pirinç unu
1/2 çay bardağı anne sütü
YAPILIŞI:
Pirinç unu ve suyu kasede topaklanmayacak gibi güzelce karıştırın. Kısık ateşte yavaşça koyulaşana kadar pişirin. Kıvam alınca ocaktan alın. Ilındıktan sonra da anne sütünü ekleyin.
Afiyet olsun…
SADE- İRMİKLİ BEBEK MUHALLEBİSİ TARİFİ
MALZEMELER:
1 tane elma
Yarım çay bardağı anne sütü veya formül mama
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı irmik
2,5 yemek kaşığı pirinç unu
YAPILIŞI:
Elmaları püre haline getirdikten sonra anne sütü formül mama haricindekileri muhallebi kıvamı alana kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp mamanın ılımasını bekleyin, daha sonra ılınınca püreye anne sütü veya formül mama ilave edin…
Afiyet olsun…
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!