Bebeklere ıhlamur verilir mi? Ihlamur bebeklerde alerji yapar mı? Bebeklere ıhlamur tarifi

Aktarlarda kışın en çok rağbet gören bitkiler arasında başı çeken ıhlamur, vücuda sağladığı saymakla bitmeyen faydaları ile her derdin devası oluyor. Yetişkinlerin çok kolay bir şekilde hazırlayıp tükettiği ıhlamur çayını bebeklerde kullanabilir miyiz? Ihlamur çayı bebeklere ne zaman verilir? Ihlamur çayının bebeklere faydaları neler? Ihlamur çayı nelere iyi gelir, yan etkisi var mı? Bebeklik döneminde ıhlamur çayı alerji yapar mı? Bebeklerde ıhlamur çayı tarifi ve kullanımı…

Özellikle de kış aylarında her derde deva olan ıhlamur bitkisi, grip, soğuk algınlığı ve nezle gibi bulaşıcı hastalıklardan korunmanın en etkili yollarından biridir. Sağlıklı bitkisel karışımların vücuda sağladığı faydalar gerek hastalıkları iyileştirmeye yönelik gerek de zayıflatma ve cilt güzelliğini sağlamada etkilidir. Hastalıklar karşısında düzenli ve doğru tüketilirse ilaç gibi gelecek olan bitkisel karışımlar, eski dönemlerde sıklıkla uygulanan iyileştirici yöntemlerdendir. Üstelik sadece yetişkinlik dönemindeki kimseler için iyi gelmeyen bazı bitkiler, bebeklikteki pek çok sorunun çaresi oluyor. Kışın grip ya da nezle olduğumuzda evde 5 dakikada yapabildiğimiz ıhlamur çayı gibi faydalı karışımlar bebekleri de doğrudan etkileyebiliyor. Kolik problemi ile başı dertte olan annelerin bebeklerinde bu gaz sancılarını hafifletecek ve uykuya daha kolay dalmalarını sağlayacak ıhlamurun bebeklerdeki kullanım şekli önemlidir. Ihlamurun bebekler için de faydalı olduğunu savunan uzmanlar, bu bitkinin aşırı tüketilmesinin sakıncalı sonuçlar doğurabileceği konusunda aileleri uyarıyor. Peki ıhlamur bebeklere verilmeli mi? Ihlamur bebeklere kaç aylık iken içirilebilir? Ihlamur çayı bebeklerde alerji yapar mı? Bebeklerde ıhlamur çayı kullanımı…

BEBEKLERE IHLAMUR VERİLİR Mİ? BEBEKLERDE IHLAMUR ÇAYININ FAYDALARI

Mevsim geçişlerinin görüldüğü aylarda soğuk algınlığı ve grip oldukça yaygın görülür. Bu dönemde iyileşme sürecini hızlandırmak için içilebilecek en yararlı bitki çayı kuşkusuz ıhlamurdur. Yalnızca çiçeklerinin ya da yapraklarının olduğu bölüm değilde ikisi bir arada bulunduğu zaman etkisi fark edilecek olan ıhlamur, doktor onayı almadan kesinlikle tüketilmemelidir.

Daha çok kabızlık sorunu için bebeklere ve çocuklara önerilen ıhlamur çayı, hoş kokusuyla oldukça etkili bir bitkidir.  A ve B6 vitaminleri, kalsiyum bakımından şifa deposu olan ıhlamur, bağışıklık sistemi zayıf olan bebeklerin ve çocukların gelişimine katkı sağlar. Boğaz ağrısı, öksürük gibi rahatsızlıkları geçirmeye yarayan ıhlamur çayında açıklık oldukça önemlidir.

Yetişkinlerin tükettiği ıhlamur çaylarındaki bazı karabiber ve bal gibi malzemeler bebek sağlığını olumsuz etkileyecektir. Zira 1 yaşından küçük bebeklere bal gibi bazı besinlerin yedirilmesi kesinlikle yasaktır. 

IHLAMUR BEBEKLERDE ALERJİ YAPAR MI? BEBEKLERE IHLAMUR TARİFİ

Hafif derecede olmakla beraber alerjik reaksiyonlara sebep olabilecek ıhlamur çayının bebeğe verilebilmesi için doktorun haberi olması gerekir. Emzirme dönemindeki bir annenin tüketmemesi gerektiği gibi her bebeğin ya da çocuğun da ıhlamur bitkisini kullanması doğru olmayabilir. Alerjik bünyesi olan ve 1 yaşını doldurmayan bebeklerde ıhlamur bitkisi tüketilmemelidir.

BEBEKLERE IHLAMUR NASIL YAPILIR?

MALZEMELER:

Ihlamurun çiçeği ve yaprakları
Tarçın kabuğu
Elma Kabuğu
1-2 tane kakule
1 tane karanfil

YAPILIŞI:

Yukarıda bahsedilen malzemelerin üstüne kaynar su ilave ederek yaklaşık 10 dakika demleyin. Kaynama sonrasında 1 çay kaşığı bal ekleyin. (1 yaşından büyükler için)

BEBEKLER KAÇ AYLIK İKEN IHLAMUR ÇAYI İÇEBİLİR? BEBEKLERDE IHLAMUR ÇAYI KULLANIMI

6 aylık dönemden sonra doktor kontrolü ile verilebilecek olan bitki çayları tüketileceği zaman çok az miktarda kullanılmalıdır. Dışarıda hazır olarak satılan hiçbir bitki çayı ne bebeğe ne de çocuğa verilmemelidir. Bebeklik döneminde belli bir zamandan sonra uyku sorunu yaşayanlar için önerilen papatya çayının haricinde zamanında taze olarak toplanmış ıhlamur da kullanılabilir.

Bebeğe içirilecek olan ıhlamur çayının taze demlenmesi ve ılık tüketilmesi önerilir. Tuvaletini yapamayan bebek ve çocuklarda kabızlık önleyici bir işlevi olan ıhlamur göğüsün yumuşayıp balgam atmasına da yardımcı oluyor.

BEBEKLERE IHLAMUR ÇAYI NASIL VERİLMELİ?

Bebeğinizin gaz sancısı çektiği bir günde yapacağınız ıhlamur çayı ile sindirim sistemini çalışır hale getirerek gaz sorunlarını azaltabilirsiniz. Ayrıca sakinleştirici bir özelliği olan ıhlamuru, bebeğinizin huysuzlandığı vakitte içirirseniz sakinleşmesini sağlayabilirsiniz.

Bu çayı hazırlarken dikkat etmeniz gereken ilk şey, ıhlamurun yapraklarını dahil etmeden sadece çiçeklerini demlemek olacaktır.

Bir tutam ıhlamuru, fincana koyup üzerine kaynar su ilave edin ve 10 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Ardından demlenen çaydan bebeğinize en fazla 3 çay kaşığı kadar vermelisiniz.

NOT: Her ihtimale karşılık ıhlamuru bebeğinize doktor onayı alarak vermenizi öneririz…

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir