Bebeklere yumurta hangi kıvamda verilir? Bebekler için yumurta ne kadar haşlanır?

Bebeklerinde ek gıdaya başlayan ebeveynler, çocuklarının her yiyeceğin besin faydalarını almasını ister. Bu konuda en temel gıdalardan biri olan yumurta merak konusu oldu. İçeriğinde bulunan folat, B12 vitamini , D ve E vitaminleri oldukça önemli olduğunu belirten uzmanlar, bebeklere yumurta yedirme hakkında tüm detayları açıkladı. Bebeklere yumurta hangi kıvamda verilir? Bebekler için yumurta ne kadar haşlanır?

Yumurta yapısı gereği içeriğinde çok yüksek miktarda kalsiyum, çinko ve demir içermektedir. Çocukların gelişim çağında en çok ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri içeren yumurta, ayrıca uzun süre tok tutması bakımından da tercih edilmektedir. Bir noktada kritik öneme sahip yumurtanın bebeklere verilmeden önce alerji testi olması gerektiğini açıklayan uzmanlar, bebeğin sağlıklı yetişmesi için doktor kontrolüne sürekli götürülmesi gerektiğinin de altını çizdi. Peki bebeklere verilen yumurtanın hangi kıvamda olması gerekir? Bebeklere kaç aylıkken yumurta verilir? Bebekler için yumurta ne kadar haşlanır? Sizler için haberimizde cevapladık…

yumurta yiyen bebek

BEBEKLERE NE ZAMAN YUMURTA VERİLİR?

Bebeklik döneminde gelişim için beslenme en önemli temel unsurlardan biridir. Alerji testi yapılmış ve alerjisi olmayan bebeğin 6 aydan sonra geçtiği ek gıda döneminde ufaktan yumurta yedirilmeye başlanması gerekir. İçeriğinde yüksek protein ve kalsiyum barındıran yumurta, anne sütünün bebeğe yetmediği takdirde 6 aydan sonra ihtiyacını gidermeye başlar. Yumurta yapısı gereği de yağ oranının düşük olması, vitamin ve mineral bakımında zengin olmasıyla nispeten daha ucuz ve değerli bir tamamlayıcı gıda rolündedir.

bebeklere yumurta yedirmek

BEBEKLERE YUMURTA HANGİ KIVAMDA VERİLİR?

Yalnızca bebeklere verilecek olan yumurtanın ne zaman verileceğiyle birlikte, nasıl verileceği de oldukça önemli bir konudur. Çiğ yada az pişmiş yumurta bebek ve çocuklar açısında salmonella riskini içerisinde barındırır. Salmonella, bağırsak yolunu etkileyen bir bakteriyel hastalıktır. Bebek ve çocuklarınıza yumurta hazırlarken ne fazla pişirip besin değerini azaltmak gerekiyor, ne de cıvık bırakıp salmonella bakterisini tetiklemek gerekiyor. Dakikalarca pişirilmemesi gerektiğini uzmanlar, ayrıca cıvık olmaması bebekler açısından en sağlıklı olanı olarak belirtildi.

yumurta

BEBEKLER İÇİN YUMURTA NE KADAR HAŞLANIR?

Bebekler için en ideal haşlama süresi 5 – 6 dakika olduğunu belirten uzmanlar, kayısı kıvamında yedirilen yumurtanın besin değerlerinin korunduğunu bir taraftan da bakteri riskini azalttığını belirtti. Ayrıca bebeği bir yumurtanın sarısını tamamen bitirmesi beklenmemeli, 1 – 2 çay kaşığı yedirilmelidir. Bu durumda bebeklerin mide kapasitesi düşünülmelidir. 

Bebeğe yumurta haşlarken, cezveye koyulan suyun kaynaması beklenilmeli ve su kaynadıktan sonra yumurta suyun içerisine bırakılmalıdır. 5 ya da 6 dakika kaynayan yumurta ocaktan alınmalı ve ardından soğuk suyla çalkalanıp soyulmalıdır. Daha rahat soyulmasını istiyorsanız da o sıcak haliyle çatlatıp, soğuk suya bırakmak işinizi kolaylaştıracaktır.

yasemin.com / Özel Haber

Hümeyra Akbayrak

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir