Bebeklere zeytinyağı içirilir mi? Kabızlık için bebeklerde zeytinyağı nasıl kullanılır?

Bebeğiniz 6. ayını doldurmuşsa kabız olduğu zaman mamasına bir miktar zeytinyağı katarak kabızlık sorununu çözebilirsiniz. Bebeklere zeytinyağı içirilir mi? Bebeklerde zeytinyağı nasıl kullanılır? Kabız bebeklere zeytinyağı iyi gelir mi?

9 ay boyunca anne karnında olan bebeğin dış dünyaya gelmesiyle beraber beslenmesi önem taşır. Özellikle de ilk altı aylık dönemde alınması gereken tek ve en önemli besin olan anne sütü, bebeğin o süreç içerisinde tüm ihtiyaçlarını karşılamaya fazlasıyla yeter iken ek gıda döneminde bazı takviyelerin yapılması gerekir. Doğru ve sağlıklı beslenmenin temel yapı taşlarının atıldığı bu dönemde yer verilmesi gereken besinler arasında sağlık değeri ve yararları açısından zeytinyağı öne çıkıyor. Ek gıda dönemindeki bir bebeğin sindirim sistemi henüz tam olarak gelişmediği için ilk tanışacağı besin çok önemlidir. Bebeğe verilecek olan besinin vücut üzerinde alerjik etki riskinin düşük olmasına ve sindirim sistemine uygun olması önemlidir. Ek gıda döneminde bebeğe verilen sebze yemeklerine ve çorbalarına 1 tatlı kaşığı miktarında zeytinyağı eklemenin faydalı olacağını savunan uzmanlar, böylelikle bebekteki enerjinin yağ asitleri sayesinde sağlanacağını söylemektedir. Bu esnada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta zeytinyağının kullanım şeklidir. Peki bebeklerde zeytinyağı kullanımı nasıl olmalı?

BEBEKLERE ZEYTİNYAĞI İÇİRİLİR Mİ? ZEYTİNYAĞI BEBEĞE NE ZAMAN VERİLİR?

Yağın içerisindeki bileşenlere bakıldığında tekli doymamış yağ asitlerinin zengin olduğu kolaylıkla görülmektedir. Yetişkinlik döneminde yağ asidinin damar sağlığı için önemi büyüktür. Bebeklikte henüz böyle bir durum gelişmediği için etkili olmasa da damar sağlığını korumak adına zeytinyağı en ideal yağ türüdür.

Sadece anne sütü alınması gereken ilk altı aydan sonra ek gıda sürecinde 1 çay kaşığı miktarında zeytinyağı tüketimi tavsiye edilebilmektedir. Ancak siz yinede doktorunuzdan onay almadan zeytinyağı tüketimine geçmeyiniz.

ZEYTİNYAĞI NASIL NASIL MUHAFAZA EDİLMELİ?

Bebeğinizde ya da ailenizde zeytinyağı tüketimini sağlayacaksanız, doğru saklama ve kullanma büyük önem taşır. Cam seramik şişelerde muhafaza etmeniz gereken zeytinyağı, karanlık yerlerde durmalıdır. Hava ile temas ettiği vakit kullanım ömrü daralan zeytinyağında en önemli nokta yüksek ısıya maruz bırakılmamasıdır.

Bu sebeple çorbada ya da sebzede zeytinyağı kullanılacaksa ocağın altı kapandıktan sonra eklemeli sonra pişirmeye devam edilmelidir. Sağlıklı gelişim için önerilebilen zeytinyağının ayrıca kabız bebeklere de iyi geldiği bilinmektedir.

Bebeklerde huzursuzluk yaratan kabızlık sorununa alternatif çözüm olan zeytinyağı ile kolaylıkla sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

ZEYTİNYAĞI KABIZLIĞA İYİ GELİR Mİ? KABIZ BEBEKLERDE ZEYTİNYAĞI

Halk arasında zeytinyağı tüketiminin bebeklerdeki kabızlık sorununa iyi geldiği bilinmektedir. Zeytinyağının en az anne sütü kadar kıymetli bir besin kaynağı olduğunu belirten uzmanlar, bebeklerdeki beyin ve kemik gelişiminin tamamlanması açısından oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Uzmanların önerilerine göre, bebek eğer altıncı aylarını doldurmuşsa naturel sızma yağ tüketmek kabızlık sorununa iyi gelebilir. Ancak, bebeği riske atmamak için 2 tatlı kaşığı zeytinyağını direkt içirmek yerine çorbaya, mamaya, meyve suyuna veya sütüne karıştırarak vermeniz daha uygun olacaktır.

Ayrıca zeytinyağı ile bebeğin karın kısmına nazik hareketlerle masaj uygularsanız kabızlık ve gaz sorunları da ortadan kalkacaktır.

BEBEKLERDE KABIZLIK İÇİN ZEYTİNYAĞI NASIL KULLANILIR?

Bebeklerinde kabızlık probleminden dert yanan annelerin en çok merak ettiği şeylerden birisi de zeytinyağı kullanımının bebeklerde işe yarayıp yaramadığıdır. Kabız olunduğu akit direkt olarak bebeğe içirilmesi önerilmeyen zeytinyağı kullanımında makat kısmına zarar vermeden biraz zeytinyağı sürmek, bebeği rahatlatabilir. Temiz bir pamuktan yardım alarak popo kısmına sürülen zeytinyağından sonra altını bezleyip ayakları karna doğru hareket ettirin.

Bu yöntem sayesinde zeytinyağı bebeğin kısa zamanda kabızlıktan kurtulacaktır.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir