Bebeklerin ağlama nedenleri nedir? Ağlayan bebek nasıl susar?
Bebeklerin vücutlarında bulunan hassas bölgelere yapılan müdahalenin onları sakinleştirdiğini biliyor muydunuz? Ağlayan bir bebeğe birçok sakinleştirme yöntemleri uygulayan anneler için Yasemin.com ekibi olarak derlediğimiz uzman bilgilerini bugünkü yazımızda detaylarıyla bulabilirsiniz.
HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE
Bebekler belli bir yaşa kadar kendilerini ifade etme yeteneğine sahip değildir. Bu yüzden yetişkin bir insanın bir bebeği anlaması güçtür. Onların büyüdüğünü gösteren vücutlarında oluşan bazı değişikliklerin bebeklere acı çektirebileceği gibi onların hırçınlaşmasına da sebep olabilir. Sürekli ağlayan bir bebek için yapılacak müdahaleden önce sorunun neden kaynaklandığını bilmek gerekir. Bebeklerin ağlama sorununa, vücutlarında bulunan bazı hassas bölgeler çözüm olabilir. Bu sorunların çözümlerini bilmeyen anneler için kriz önleyici önerilerimiz var.
AĞLAYAN BEBEKLERİN AYAKLARINA MASAJ YAPIN
Ayaklarda bulunan sinir ve kemiklerin, vücutta bağlantılı olduğu noktalar vardır. Yaşanılan ağrı ve huzursuzluğun çözümü ayaklarda olabilir. Kendilerini ifade edemeyen bebeklerin yaşadığı problemlere, ayaklarına masaj yaparak çare bulunabilir.
- Diş çıkarma:
Diş çıkaran bir bebeğin çektiği acıyı hafifletmek için ayak parmaklarının üst kısımlarına hafifçe masaj yapılabilir. İnsan iskeleti, ayak parmaklarının üst ve alt çeneyle bağlantılı olduğu bir yapıdadır. Bu yüzden diş çıkaran bir bebeğin ağrısı, ayak parmaklarına masaj yapılarak dindirilebilir.
- Burun akıntısı:
Bebeklerde sinüslerin dolu olması sebebiyle oluşan burun akıntısı huzursuz olmalarına yol açar. Buna karşılık sinüslerin bulunduğu noktalara ve ayak başparmaklarına uygulanan ufak dokunuşlar, onların rahatlamasını sağlar.
- Göğüs ağrısı:
Bebeklerin soğuk algınlığı ya da belli kronik rahatsızlıklardan dolayı çektiği göğüs ağrıları için de orta ayak parmaklarına yapılan masajlar onları rahatlatacaktır.
- Karın ağrısı:
Karın ağrısı çeken bebeklerin acısını dindirmek için ayaklarının ortasına masaj yapılabilir. Mide ve karın ağrılarına iyi gelen bu yöntem, karın ağrısı çeken bebeklerin ağrılarının geçmesini sağlar.
- Hazımsızlık:
Sindirim problemi yaşayan bebeklerin ayak başparmağından 4 parmak uzaklıkta ayağın orta bölmelerine nazikçe yapılacak masaj, hazımsızlığın verdiği huzursuzluğu dindirir.
- Gaz sancısı:
Bebeklerde en sık görülen gaz sancısı problemi için de bir yöntem var. Hem kendisinin hem de anne ve babasının uykusuz kalmasına sebep olan bu problem, ayaklara yapılan mesajla çözüm bulabilir.
- Kabızlık:
Bebeklerde huzursuzluk oluşturan bir diğer sorun da kabızlıktır. Bu sorun için ağrı kesici şuruplara başvurmak yerine ayaklara yapılan masaj, yaşanılan bağırsak probleminin önüne geçer.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!