Dereotu düşüğe neden olur mu? Hamilelikte dereotu tüketmenin faydaları

Hamilelikte dereotu tüketiminin faydalı mı yoksa zararlı mı olduğunu sizler için araştırdık. Hamilelikte düşük riskini tetiklediği düşünülen dereotunun hamilelikteki etkileri haberimizin detaylarında! Hamilelikte dereotu yenebilir mi? Hamilelikte dereotu zararlı mı? Hamilelikte dereotunun faydaları:

Sorunsuz bir hamilelik döneminde anne adayının ve bebeğin sağlığı için beslenme düzenine dikkat etmek gerekir. Özellikle de aşermelerin sıklıkla görüldüğü ilk üç ayda tercih edilecek olan besinlerin sağlıklı olması önemlidir. Gündelik yaşantı içerisinde hamilelik dönemi ile ilgili ortalıkta dolaşan bazı hurafeler vardır. Bu hurafelerden birisi de hamilelikte dereotu tüketmenin zararlı olduğu ile ilgilidir. Uzman açıklamalarına baktığımızda hamilelik sürecinde dereotu tüketmenin herhangi bir zararı olduğu düşünülmüyor. Fakat dereotunu gereğinden fazla  yani aşırı bir şekilde tüketmek, düşük ve vücutta bazı tahrişe neden olabiliyor. Dereotunun içerisindeki bazı bileşimler aylık döngüyü tetikleyerek bebeğin rahimden dışarı atılmasına yol açabiliyor. A vitamini ve C vitamini bakımından güçlü olan dereotu demir, magnezyum, çinko, potasyum ve kalsiyum açısından vücudun gerekli vitamin ihtiyacı karşılamaya yetmektedir. Hamilelik döneminde kan hacmi çift kat daha fazla artacağı için gerekli demir minerali sunulabilmektedir. Demir eksik ise kırmızı kan hücrelerinin yeterince çalışamadıkları öne sürülüyor ve bu nedenle anemi yani kansızlık problemi görülen kimselerin dereotunu beslenme düzenleri içerisine katmaları önerilmektedir.

HAMİLELİKTE DEREOTU YENİR Mİ? HAMİLELİKTE DEREOTU ZARARLI MI?

Bu yüzden her gün her dakika dereotu tüketmek, anne adayı için uygun olmaz. Dereotunda bulunan çinkolar, hücre bölünmesini kolaylaştırır ve bu çinko anneden bebeğe geçerek, bebeğin gelişiminin normal vaktinde olmasını sağlar ve bu durum bilhassa geç gelişim gösteren bebeklerde destekleyici niteliktedir.

Ayrıca otun içinde bulunan bir diğer özellikte bol miktarda magnezyum içermesidir. Kemik gelişimi için oldukça önemli olan magnezyum yeterli miktarda tüketilmediğinde kasık ve karın ağrıları görülebiliyor. Bu yüzden de dereotunu yeteri kadar tüketip fazlasından kaçınmalısınız.

HAMİLELİKTE DEROTU YEMENİN FAYDALARI:

-Bakteriyel enfeksiyonlara karşı koruyucu görevindedir.

-Serbest radikaller için savaşır ve vücudu korur.

-Kemik gelişimine yardımcı olur.

-Anemiyi yani kansızlığı önlemek için oldukça etkilidir.

-Kolesterolü dengelemede terazi işlevindedir.

-Kilo kontrolü sağlamak için detoks etkisi yapar.

-Fetusun gelişimi için büyümesini kolaylaştırır. 

-Mantar enfeksiyonlarından korunmaya yardımcı olur.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir