Doğuma girmeden önce hangi sureler okunmalı? Kolay doğum için dualar

HamileliÄŸin son dönemlerine doÄŸru artan endiÅŸe ve korkuyla beraber anne adayının kendini rahat hissetmesi kolay bir doÄŸum için en önemli etkenlerdendir. DoÄŸumun rahat ve kolay geçmesi için Kuran-ı Kerim’de geçen surelerden okunacak ayetler ise ÅŸunlardır…

Yoktan var eden Allah’ın ‘Tekvin’ olarak tanımlanan ‘yaratma sıfatına’ iliÅŸkin en güzel örneklerinden birisi de insanın yaratılışı olan doÄŸum mucizesidir. Bir insanın yaratılış mucizesine adım adım ÅŸahit olmak, tarif edilemez bir duygudur. Ä°lk defa anne olacak kadınların daha öncesinde baÅŸlarına böyle bir mucize gelmediklerinden dolayı heyecanlı ve biraz da endiÅŸeli duygular olmak üzere karmaşık bir ruh haline girmesi elbette doÄŸaldır.

Anne karnındaki bebeÄŸin ilerleyen zamanlarda salih bir kul  ve hayırlı bir evlat olması için hamilelik döneminde anne adaylarının dikkat etmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunlar sesli bir ÅŸekilde bol bol Kuran-ı Kerim okumak ve zikir çekmek gibi ibadetlerdir. HamileliÄŸin son dönemlerine doÄŸru anne adaylarında artan doÄŸum kaygıları, çevrelerinden duydukları olumsuz doÄŸum tecrübeleridir. Günümüzde kulaktan dolma bilgilerle hareket edip, ‘normal doÄŸum’ yerine ‘sezaryen’i tercih etmelerinin asıl nedeni de budur. Peki doÄŸumun kolay geçmesi için ne yapılmalı? DoÄŸum sırasında zorluk çekmemek için okunacak ayetler nelerdir? Ä°ÅŸte hamile kadınların okuması gerekenler…

MERYEM SURESÄ°

Kuran’ı Kerim’in 14. cüzünde yer alan Meryem suresinde, Hz. Meryem’in Hz. Ä°sa’ya hamileyken çektiÄŸi sancıdan bahsedilmektedir (Meryem suresi 23. ayet). Daha sonraki ayette bu sancıların ÅŸifasına deÄŸinilmiÅŸtir.

Fe ecâehâl mehâdû ilâ ciz’ın nahleti, gâlet yâ leytenî mittu gable hâzâ ve kuntu nesyen mensiyyâ(mensiyyen).

(DoÄŸum sancısı onu bir hurma aÄŸacına yöneltti. “KeÅŸke bundan önce ölseydim de unutulup gitmiÅŸ olsaydım!” dedi.
Bunun üzerine (Cebrail) aÄŸacın altından ona şöyle seslendi: “Ãœzülme, Rabbin senin alt tarafında bir dere akıttı.)

A’RAF SURESÄ°

Fâtıma (r.a)’ın doğum sancısı başladığında Peygamber Efendimiz (SAV), Ümmü Seleme ile Zeynep binti Cahş’a, Fatıma’nın yanına gitmelerini validemizin doğumunda bu duayı okutmuştur. (İbn Sünnî, s.232, No: 625)

“DoÄŸum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doÄŸumunu yapması niyetiyle, önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra Felâk ve Nâs sûreleri okunur. Bunlardan sonra da ÅŸu âyet okunur:”

“Ä°nne rabbekümüllahüllezi halekas semavati vel erda fi sitteti eyyamin sümmesteva alel arÅŸi yuÄŸÅŸil leylen nehara yedlübühu hasisev veÅŸ ÅŸemse vel gamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emru tebarakellahü rabbül alemin.”(A’raf, 7/54)

(Şüphesiz ki Rabbiniz, gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra ArÅŸ’a istivâ eden, geceyi, durmadan kendisini kovalayan gündüze bürüyüp örten; güneÅŸi, ayı ve yıldızları emrine boyun eÄŸmiÅŸ durumda yaratan Allah’tır. Bilesiniz ki, yaratmak da emretmek de O’na mahsustur. Alemlerin Rabbi Allah ne yücedir!)

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir