Enfes 3 2 1 poğaça nasıl yapılır? Sabah poğaça yemek zararlı mı? Ev yapımı kilo aldırmayan poğaça tarifi

Masa başı çalışan kimselerin kahvaltı yapmak için ofislerine getirdikleri simit, poğaça ve açma gibi hazır pastane işi yiyeceklerin gerek kiloya gerek sağlığa ciddi etkileri vardır. Yüksek kalori değerine sahip olan poğaça ve açma gibi yiyeceklerin doyurduğu zannedilir iken tersine daha çabuk acıktırdığı bir gerçektir. Kahvaltıda poğaça yemek neden zararlı? Sabahları poğaça yemek kilo aldırır mı? Yumuşacık olması nedeniyle severek tüketilen 3 2 1 poğaça tarifi evde nasıl yapılır? Yapımı kolay ve bayatlamayan 3 2 1 poğaçanın tarifi:

Hemen hemen hepimizin diyet yaparken farkında olmadığı ama ne yazık ki sağlığımıza ve kilomuza çok çabuk bir şekilde olumsuz etki ettiği pastane işi gıdalar, aç karna tüketildiğinde mide yanması gibi çeşitli problemleri beraberinde getirmektedir. Özellikle de çalışan kimselerin sık sık uyguladıkları bu alışkanlıklar kısa zamanda sağlık problemlerinin ve kilo alımının kaçınılmaz sonu olacaktır. Sabahları biraz daha fazla uyuyabilmek için evden acele bir şekilde çıkılarak pastanelerden alınan simit, açma ve poğaça gibi kahvaltılık alternatifler, hem sağlığımızı hem de kilo almamızı ciddi bir şekilde etkilemektedir. Beslenme vakitleri arasında en önemli ve değerli bir öğün olan kahvaltı saatinde bu denli zararlı beslenmek, o sıra uygulanıyorsa diyetten hiçbir olumlu etki alamamaya sebep olur. İnce ve sağlıklı bir görünüm için özelikle beslenme alışkanlıklarımızı düzene sokmakta fayda vardır. Bunun için diyetisyen kontrolünde sağlam bir beslenme programı şart! Peki sabahları poğaça neden yememeliyiz? Sabah kahvaltıda poğaça yemek kilo aldırır mı? Poğaça çeşitlerinin kalorileri neler? Meşhur 321 poğaça nasıl yapılır? Evde diyete uygun kilo aldırmayan poğaça tarifi…

SABAH POĞAÇA YEMEK KİLO ALDIRIR MI?

Poğaçanın içerisinde çoğunlukla bulunan en temel malzemelere un, yumurta, sıvı yağ ve maya gibi besinlerdir. Her bir malzeme tek başına iken bile oldukça yüksek bir kalori değerine sahip iken bunları bir arada tükettiğinizde vücudunuza etkisini bir düşünün! Karbonhidrat değeri yüksek olan bu tür gıdalar, bilinenin aksine tokluk süresini aza indirirken daha beter acıkmanıza sebep oluyor. Dolayısıyla özellikle de kilo problemi olan kimselerin yiyeceği en son yiyecekler olmalıdır.

Pastanelerde genel olarak 50-60 gram arasında arasında hazırlanan poğaçalar, kişilerin damak tadına hitap edilebilmesi için Dereotlu, peynirli, zeytinli, sade, susamlı, çikolatalı ve kıymalı çeşitleri vardır. Peki bu poğaçaların kendi içinde kalorileri ne kadar? Gelin birlikte bakalım…

1 tane patatesli poğaça kalorisi: 170 kalori
1 tane kıymalı poğaçanın kalorisi: 250 kalori
1 tane beyaz peynirli poğaçanın kalorisi: 190 kalori
1 tane zeytinli poğaçanın kalorisi: 185 kalori
1 tane kaşarlı poğaçanın kalorisi: 240 kalori
1 tane dereotlu poğaçanın kalorisi: 203 kalori

SABAH POĞAÇA YEMEK ZARARLI MI? GÜNDE 1 TANE POĞAÇA YERSENİZ…

Çeşit çeşit yapılan poğaça çeşitleri arasında pastaneden hazır olarak alınan hamur işi gıdalar, çoğunlukla kalbimiz için en zararlı yağ türü olan margarinle hazırlanır. Sabah aç karna 1 tane poğaça yemenin kalbi yoracağı ve bu nedenden dolayı da tüketilmemesi gerektiğini tavsiye eden uzmanlar, 2 ay boyunca yenebilecek olan poğaçalar toplamda 2,5 kilo yağ kazandırır.

1 adet poğaçayı eritmek için tempolu bir şekilde 7 bin 500 adım atılması gerektiği bilinmektedir. Diğer yiyeceklere göre daha çabuk kilo aldırma etkisi olan poğaçalar, mide hassasiyeti bulunan kimselerde yanma gibi sağlık problemlerine de yol açmaktadır.

DİYET POĞAÇA TARİFİ: KİLO ALDIRMAYAN POĞAÇA NASIL YAPILIR?

MALZEMELER:

 3 su bardağı tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt
2 tane yumurta (birinin sarısı poğaçaların üzeri için)
1 çay bardağı zeytinyağı
-Bir tutam ince kıyılmış dereotu

İç malzemesi:

-150 gr az yağlı beyaz peynir (veya lor peyniri)
-Bir tutam ince kıyılmış dereotu 

YAPILIŞI:

Yumurtalardan bir tanesinin sarısını ayırıp kaseye alın. 1 tane yumurta, yumurtanın beyazı, zeytinyağını ve yoğurdu güzelce çırpın. Farklı bir kapta unun 1 bardak kadarını, tuz ve kabartma tozunu harmanlayın.

Her iki karışımı birbiri ile karıştırdıktan sonra güzelce yoğurun. Arta kalan 2 su bardağı kadar unu az az ekleyin. Yumuşak anca ele yapışmayacak gibi hal aldıktan sonra son olarak kıyılmış dereotunu ilave edip yoğurun. 180 derecelik ısıtılmış fırında 2 tepsiye yağlı kağıdı koyun.

20 parçaya ayıracağınız hamuru güzelce yuvarladıktan sonra kase içinde peyniri ufalayıp dereotuyla harmanlayın. Hamurları tezgahta açıp orta kısma 1 çay kaşığı peynirli karışımı ekleyip parmak uçlarıyla hamuru kapatın.

Tepsiye dizip yumurta sarısını üste sürdükten sonra keten tohumu ya da çörek otunu serperek fırına verin. İşte bitti…

KOLAY VE LEZZETLİ 3-2-1 POĞAÇA EVDE NASIL YAPILIR? 321 POĞAÇA

Uzun süre dursa bile bayatlamayan 3 2 1 poğaça tarifini evinizde sağlıklı koşullarla sizde hazırlayabilirsiniz. Damakta bıraktığı enfes tadı ile sevilen 3-2-1 poğaçanın yapımı için detayları inceleyebilirsiniz…

MALZEMELER

3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
4-5 su bardağı un
1/2 su bardağı susam
1 yemek kaşığı pekmez

İçine:

200 gram dil peyniri
25 dilim sucuk
4 yemek kaşığı domates püresi
1 yemek kaşığı kekik

YAPILIŞI

Önce fırını 180 derece ısıtın. Daha sonra tuz, sıvı yağ, yoğurt ve kabartma tozunu güzelce karıştırın. Unu dökmeden yaklaşık 4 bardak kadarını eleyip yavaşca karışıma dökün. Elinize yapışmayacak gibi yoğurun ve kalan 1 bardağı da ekleyin.

Hamurdan parçalar koparıp elinizde yassı bir şekil verin ve ortasına çok az domates püresini gezdirin, çok az da kekik serpin. Küçük bir parça dil peyniri ile bir dilim sucuğu yuvarlayıp, pekmezi 1 bardak su ile karıştırın. Poğaçaları bu suyun içinde bulayın ve susama batırın.

Güzelce fırın tepsisine dizin ve poğaçaların üzerine çizik atıp kızarmasını bekleyin.

Afiyet olsun…

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir