Francala ne demek? Francala ekmek nasıl yapılır? Evde Francala ekmek yapımı

Son günlerde popüler olan ve adını sıkça duyduğumuz Francala ekmek, baget ekmeğe çok benziyor. İnce uzun ve içinin yumuşacık olmasıyla tadı damaklarda kalacak olan francala ekmeği sabahları kahvaltıda ya da öğlen sandviç yapmak için kullanabilirsiniz. Peki evde Francala ekmek nasıl yapılır? Evde Francala ekmek yapımı yazımızda.

Francala, kepeksiz, düşük randımanlı undan yapılan beyaz ekmeğe verilen isimdir. İtalya’da Padova kentine özgü bir tür ekmek sözcüğünden alıntıdır. İtalyanca sözcük İtalyanca frangere “kırmak, ekmek bölüşmek” fiilinden türetilmiş olabilir; ancak bu kesin değildir. Francala ekmeği çok beyaz olur. Kimi yerlerde sandwich ekmeği de denilebilir. Francala ekmek kalori değeri 100 gramında 248 kcal bulunuyor. Francala Ekmek ihtiva ettiği kalorinin büyük kısmını (%82) karbonhidrattan almaktadır.Yapımı kolay olması sebebiyle üreticiler tarafından tercih sebebi olan beyaz ekmek, fiyatıyla da tüketicilerin en çok tükettiği ekmek olarak karşımıza çıkıyor. Evde francala ekmek pişirmek isterseniz yazımızı inceleyebilirsiniz.

FRANCALA EKMEK TARİFİ:

MALZEMELER

500 gr un
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı instant maya
150 ml ılık süt
200 ml ılık su
4 yemek kaşığı zeytin yağı

YAPILIŞI

Geniş bir kabın içine un, şeker, tuz, maya koyun ve elinizle karıştırın.

Süt, su, zeytinyağını ilave ederek elinizle yoğurun.

Aynı kaba hamuru koyarak üzerini nemli bir bez ile örtün ve ılık bir yerde 1 saat dinlendirin.

1 saat sonra hamuru kaptan alın ve 3-4 dakika daha yoğurup isteğe göre tek parça yuvarlak yada iki parça uzunlamasına ayırın.

Bu hamuru hafifçe yağladığınız yada unladığınız pişirme kabına yada tepsiye koyup üzerini nemli bir bezle tekrar örtüp 1 saat daha dinlendirin.

1 saat sonra örtüyü açıp kabarma durumuna bakın, ilk halinin en az iki katı olmalı. Hamurun üzerini hafifçe nemlendirip yada yağlayıp isteğe göre susam ekip önceden ısıtılmış 225 derecedeki fırına koyun.

Fırında pişerken bir kere çevirin ki her yeri eşit pişsin. Daha sonra tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun…

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir