Hamileler için sakıncalı hareketler! Madde madde hamilelik yasakları
Hamilelik döneminde beklenmeyen olumsuz durumlarla karşılaşıp hem bebeğinizi hem de kendinizi riske atmak istemiyorsanız, dikkat etmeniz gereken başlıca hususlar vardır. Her hamilenin bilmesi gereken en genel bilgileri sizler için madde madde sıraladık. İşte hamilelik döneminde uzak durmanız gereken sakıncalı hareketler ve dikkat edilmesi gerekenler…
Uzun süren bir bekleyişten sonra bebek müjdesini alan çiftlerin yaşadıkları mutluluğu ifade etmek mümkün değildir. Özellikle de bir önceki hamileliklerinde düşük tehlikesi yaşayan anne adayları son görülen hamilelikleri için heyecan duydukları kadar korkuda yaşarlar. Daha öncesinde çeşitli nedenlere bağlı olarak kaybettikleri bebeklerinden yola çıkarak daha dikkatli bir hamilelik dönemi için kendilerini riskli davranışlardan korumaya çalışırlar. İşte bu nedenle anne adaylarını bekleyen uzun süreli bu serüvenin sancılı ve sıkıntılı geçmemesi için atılacak olan her adımın uzun süreli düşünülmesi gerekir. Anne adaylarının rahat bir hamilelik dönemi için nelere hassasiyet gösterip nelerden uzak durması gerektiği konusunda bilinçli olmaları ise son derece önemlidir. Tecrübesiz ve bilinçsiz anne adaylarının gündelik hayatlarında belki basit ama etkili olan bazı bilgilenmelerini sağlayacak maddeleri bir araya getirdik. Hamilelik dönemi boyunca kaçınılması gereken hareketleri sizler için derledik…
HAMİLELİKTE UZAK DURULMASI GEREKEN DAVRANIŞ VE ALIŞKANLIKLAR
– Ağır iş yükü gerektiren temizlik işlerini anne adaylarının yapması, bebeği ve kendisini riske atar. Dolayısıyla bu işi anne adayı dışında eş ya da farklı biri yapmalı.
– Karna darbe alma ihtimali bulunan her spor dalından uzak durması gerekir. Bu spor dalları başta futbol olmak üzere, buz hokeyi ve boks vb. olabilir.
– Yaz tatilinde gidilebilecek olan denizli tatillerde anne adayının su altından dalarak yüzmesi tehlikelidir.
– Sigara ve alkol tüketimi kesinlikle yasak.
– Hamilelik döneminde egzersiz uygulanması bebek içinde çok yararlıdır. Ancak, bu egzersizleri yaparken yüksek yerlerde bulunmamakta fayda var.
– Banyo yaparken aşırı sıcak su ile yıkanmak oldukça yanlış bir harekettir. Uzmanlar, vücut sıcaklığının 37-38 derecenin altında olması gerektiğine dikkat çekiyor.
– Suyun gerektiğinden fazla sıcak olması hipotermi riskini arttırabilir. Özellikle de ilk üç ayda sıcak su küveti ve kaplıcalardan uzak durmak gerekir.
– Yeterince pişmemiş et tüketimi ve pastörize edilmemiş süt, bağırsaklarda parazit, besin zehirlenmelerine yol açabilir.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!