Kafur ağacının faydaları nelerdir? Kafur hangi hastalıklara iyi gelir?
Tropikal ağaçlar arasında en faydalı olan kafur ağacı yüzyıllardır alternatif tıpta kullanıldığını biliyor muydunuz? Tüketilmek için tonlarca ithal edilen kafur ağacı hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Peki kafur ağacının faydaları nelerdir? Kafur hangi hastalıklara iyi gelir? Haberin detayına kafur ağacına ait tüm bu soruların yanıtlarını bulabilirsiniz.
Kafur ağacı Uzak doğu Asya ülkelerinde yetişir ve gövdesindeki yağ hücreleri hava ile temas esnasında kristalleşir. Daha sonra dal ve gövdedeki yarıklarda su buharı damıtma yöntemi ile kafur elde edilir. Japon bitkisel tıbbında yüzyıllar boyunca kullanılan bu mucize besin; renksiz, şeffaf ve tuz kıvamındadır. Kokusu keskin ve acı bir tadı vardır. İşlem görüldükten sonra uzman kontrolünde kullanılır. Selüloit sanayinde fotoğraf kâğıdı, film şeridi, bilardo topu, tarak gibi araçların yapımında ham madde olarak kullanılır. Ayrıca sabun sanayininde ham maddesidir. Kafurun yağı eklem ağrılarında masaj yapılarak kullanılır. Kan dolaşımını hızlandırarak damarları rahatlatır. Faydası saymakla bitmeyen bu ağaçtan elde edilen madde birçok alanda kullanılır. Tropikal ağaç kategorisine giren girmesine rağmen çok su istemez. 2000 yıl yaşar. Bakımı oldukça hassas olan bu ağaç günümüzde koruma altındadır. Ekim – Kasım aylarında budaması yapılır.
KAFUR AĞACININ FAYDALARI NELERDİR? KAFUR HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?
– Aşırı terleme, ateşlenme ve zehirlenmeler olumlu etkisi vardır.
– Saç dökülmesine karşı birebir etkisi olan kafuru ispirto ile karıştırarak saçınıza uyguladığınızda saç kökünü kuvvetlendirmenin yanı sıra kepek problemlerine de iyi gelir.
– Göz iltihaplanmasında bir pamuk yardımıyla gözü dezenfekte eder.
– Bir su bardağı suyun içerisine bir çay kaşığı kafur yağı koyarak kaynatılıp bal ile tatlandırarak tüketin. İshal sorununa iyi gelir.
– Sirkeye karıştırıp koklandığında burun kanamalarını durur. Aynı karışım bal ekleyerek ağızda gargara yapıldığında ağız içi enfeksiyonlarını ve iltihaplarını önler.
– Anti enflamatuar etkiye sahip olan kafur yağı eklem, bel ve baş ağrılarını dindirmede etkili bir doğal ilaçtır. Yatıştırıcı özelliği sayesinde kısa sürede yaşanan ağrıları dindirir. Özellikle zeytin yağı ile karıştırılıp 30 dakika boyunca masaj yaparak kullanıldığında kulunç ve beldeki ağrıları azaltır.
– Böcek sokmaları ve ısırıklarının etkisini azaltmak ve dezenfekte etmek için kafur yağı kullanılır.
– Açık yaraya sürüldüğünde pıhtılaşmayı durdurarak ve yanı zamanda iyileşmeyi hızlandırır.
– Egzama ve kaşıntılara yağına su karıştırarak sürüldüğünde olumlu etki sağlar. Bunun yanı sıra akne ve sivilceleri azaltmak içinde bu karışımı tonik olarak kullanabilirsiniz.
– Çatlak topuk tedavisinde etkili olan doğal ilaçtır. Bir su kabına ılık su doldurup içerisine bir bardak kafur yağı koyunuz. Daha sonra ayaklarınızı bu suya batırıp topuk fırçası ile ayaklarınızı fırçalayınız. Uygulama sonrası ayaklarınızı durulayıp vazelin uygulayınız.
– Kafur koklanarak ya da çayı tüketilerek uyku problemine de iyi gelir.
UYARI:
Kafur fazla kullanıldığında böbrek taşına neden olabilir. Sade asla kullanılmaz. Yakıcı özelliği olduğundan ciddi sorunlara neden olabilir. Genellikle bal ve su eklenerek kullanılır. Fazla kullanıldığında, baş dönmesine, unutkanlığa, dengesiz vücut hareketlerine ve titreme gibi belirtilerle kendini gösterir.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!