Kalıcı makyaj nedir? Kalıcı makyaj ne kadar kalır ve kalıcı makyaj nasıl sildirilir?

Günümüzün en popüler güzellik uygulamalarından biri olan kalıcı makyaj, özellikle de kaşları konusunda seyrek olduğu hakkında şikayetçi olanların tercih ettiği ve yaptıklarında memnun kaldığı bir yöntemdir. Şimdilerde dudak, kirpik dibi, cilt yüzerine ve vücudunuzun diğer bölümlerine de uygulanabilen kalıcı makyajı mercek altına aldık.

Kalıcı makyaj, diğer bir ismi ile “Mikro Pigment uygulaması” kişilerin istediği göre belirli bölgelere  steril iğneler kullanılarak bitkisel içerikli maddelerin enjekte edilmesine verilen isimdir. Son yıllarda popülaritesi artan kalıcı makyaj, kesinlikle bitkisel içerikli ürünler kullanılarak yapılır. Sağlık açısından oldukça güvenilir olan kalıcı makyaj, bitki özlü olduğundan alerjik reaksiyon oluşturmuyor. Yüz bölgesine özel olarak tasarlanan bu ürünler, dövme işlemi ile karıştırılıyor. Ancak dövme kalıcılığıyla hafızalara yerleşmiştir. Kalıcı makyaj ise zaman içerisinde yavaş yavaş ciltten silinerek kaybolur. Genellikle kaşlarda yaptırılan bu kalıcı makyaj artık günümüzde dudak, göz ve daha bir çok bölgeye uygulanabilmektedir. 

Çok hijyenik bir ortamda yapılmasına dikkat edilmesi gereken kalıcı makyaj, mikro iğneler ile deri altına tamamen organik olan boyaların yerleştirilerek uygulanmasıyla yapılıyor. Her kadının duyduğunda heyecanlandığı bu yöntem, günlük hayatınızı kolaylaştıracak. Özellikle de cilt tonunun eşitlenmesi ve pürüzsüz bir şekilde görünmesini sağlayan kalıcı makyaj,  derinin üst tabakasına yapılmaktadır.

PEKİ KALICI MAKYAJ NE KADAR KALIR?

Uygulandıktan sonra kişinin cilt esnekliğine, cildindeki nem oranına, yaşına ve diğer çevresel faktörlere göre kalıcılığının süresi değişen bu yöntem en az 2, en fazla ise 5 yıl kadar etkisini göstermektedir. Eğer daha fazla kalmasını istiyorsanız uzman estetisyenin belirlediği tarihlerde rutuj işlemlerine gitmelisiniz. 

KALICI MAKYAJ NASIL SİLİNİR?

Kalıcı makyaj silme işlemi yapılacak olan bölgeye dövme yöntemiyle ilaç enjekte edilerek yapılır. Bu işlemin maksadı ilacın altında kalmış olan kalıcı makyajı deriden dışarı atmaktır. Bu yöntemle yapılan kalıcı makyaj silme işlemi cildinize ve tüylerin dökülmesine neden olmadığı gibi en sağlıklı yöntem olarak bilinir.

Kalıcı makyaj silme işlemi uygulanan bölge bir hafta sonra zar şeklinde bir kabuk atar. Bu durum sizi korkutmasın çünkü bu derinin alt tabakasında bulunan kalıcı makyajınızda silindiği anlamına gelir. Yapılan bu işlem sayesinde kalıcı makyajdan tamamen kurtulmuş olursunuz.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir