Kemik suyunun faydaları nelerdir? Günde bir bardak kemik suyu içerseniz…

Son zamanlarda popüler olan kemik suyu, özellikle ünlü isimlerin tüketmesi ile yaygınlaşmaya başladı. Ancak kemik suyu yüzyıllardır alternatif tıpta kullanılan en sağlıklı doğal ilaçtır. Vücut sağlığı için birçok faydası olan kemiğin içindeki iliklerin kaynayan su ile birleşmesiyle ortaya çıkan inanılmaz bir besindir. Peki kemik suyunun faydaları nelerdir? Günde düzenli bir bardak kemik suyu tüketirsek ne olur? Sizler için ciltten kemik sağlığına kadar birçok faydası olan kemik suyu hakkında merak edilenleri araştırdık.

Uzun uzun pişirilerek içerisindeki tüm vitamini ve minerali suyuna bırakan kemikleri uzmanlar özellikle kas sistemi zayıf olan hastalara öneriyor. Dünya trendi haline gelmiş kemik suyu, tıpkı meyve sularının satıldığı gibi satışa sunulmuştur. Amerika sokaklarındaki her 3 kişiden birinin elinde bulunan kemik suyu, bizim ülkemizde ise yüz yıllardan beri sofraları süslemektedir. Genellikle yemeklerde kullandığımız kemik suyunu aynı zamanda tek başına çorba olarak da tüketilir. Büyükbaş hayvanların kemiklerinden yapılan bu çorbalar daha fazla fayda sağlar. İçerdikleri ilik insan vücudundaki ilik ile aynı olduğundan kemiklerin güçlenmesini destekler. Uzmanlar gelişim çağındaki çocukların, ergenlerin ve hamilelerin düzenli tüketmesini tavsiye eder. Kemik suyu ilerleyen yaşlarda ortaya çıkan kemik erimesini önler.

KEMİK SUYUNUN İNANILMAZ FAYDALARI NELERDİR?

İleri yaşlarda sıklıkla görülen kemik hastalıklarını önlemek için günde bir bardak kemik suyu içilmelidir. Kemik suyu kolajen, glutamin ve prolin gibi maddeler içerir. Bu maddeler insan vücudunda da vardır fakat bazı nedenlerden dolayı oranları azalır ve ciddi sağlık sorunlarına neden olur. Ancak kemik suyu düzenli tüketimi bu oranı dengeler.

Bazı hastalıklar, ilaçlar ve besinler sinir sistemindeki zararlı toksinlerin oranını artırarak  birçok hastalığın ortaya çıkmasına neden olur. Ancak kemik suyu içerdiği mineraller sayesinde bu durumun yaşanma riskini azaltır. Ayrıca beyin sağlığı içinde birebir faydalı besinlerden biridir. Antioksidan özelliği olan kemik suyu, uykusuzluk ve yorgunluk gibi rahatsızlıklara yakalanma riskini azaltır.

Uzmanlar kemik suyunu, gelişim çağındaki çocukların, hamilelerin ve kemikleri kırılan hastaların tüketmesi gereken besinlerden biri olduğunu belirtiyor.

Amino asit bakımından da zengin olan kemik suyu cilt dokusunu da koruyarak, yaşlanmayı ve leke oluşumunu engeller. Cilt derisi altındaki dermis tabakasında yaşan deformasyonu yeniler. Ünlü manken Çağla Şıkel, geçtiğimiz günlere sosyal medya hesabında cildinin parlaklığını kemik suyu sayesinde olduğunu açıklamıştı.

Kas yapısını güçlendirdiğinden sporcularında tüketmesi gereken besinler arasındadır.

Bağırsakların ve midenin iyi çalışmasını destekleyerek; hazımsızlık, şişkinlik ve kabızlık gibi sağlık sorunlarını önler.

Eski çağlarda mevsim geçişlerinde sıklıkla tüketilen kemik suyu bağışıklığı güçlendirerek grip ve nezle gibi virüslü hastalıklara karşı kalkan oluşturur. 

Tek başına oldukça güçlü bir besin olan kemik suyu insan kemiklerinin kütle oranını artırarak darbelere karşı daha dayanıklı olmasını sağlar. 

Kemik kaynatılınca içerisinden suya geçen ilikler kan yapısını güçlendirici vitamin ve mineraller taşımaktadır. Göçebe olarak yaşayan insanların sağlıklarını bu suya borçlu oldukları tarih kitaplarında yazmaktadır. Hemen hemen her gün içtikleri bu kemik suyu sayesinde yaşadıkları boyunca bir kez bile hastalanmamışlardır.

KEMİK SUYU NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1 kilo ineğin bacaklarının kısmında oluşan kemik

Bir tatlı kaşığı tuz

Bir çay kaşığı defne yaprağı

Bir buçuk litre klorsuz su

YAPILIŞI

Kemikler iyi yıkanarak tencereye konulup diğer malzemeler ardı sıra eklenir. Düdüklü tencere kullanmayı bilenenler için daha avantajlı olan pişirme yöntemi normal tencere de ortalama 6 saat sürmelidir. Ortaya çıkan köpükleri kaynatıkça üzerinden alın. İlk 3 saat bu işlemi yaptıktan sonra daha sonra ocağın altını kısıp kaynamaya devam etmesini bekleyin. 6 saat sonrası tüketilmeye hazır olur. Ne kadar uzun kaynatırsanız o kadar faydalı olur.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir