Kilis mutfağı İstanbul’a taşındı! Eşsiz lezzetler damakları şenlendirdi…

Zeytinyağı’ndan cennet çamuruna, Kilis tavasından katmerine, Kilis’in birbirinden eşsiz yöresel lezzetleri İstanbul’a taşındı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

İstanbul’da düzenlenen “Oylum Höyük’ten Günümüze Kilis Mutfağı” etkinliğinde Kilis mutfağının tanıtımı gerçekleştirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı İpekyolu Kalkınma Ajansı destekleriyle Kilis Gastronomi Tanıtım Günü başlığı altında “Oylum Höyük’ten Günümüze Kilis Mutfağı” adlı büyük bir organizasyon gerçekleştirildi. Kilis’e özgü cennet çamuru, Kilis tavası, Kilis katmeri ve zeytinyağından ekşili kebabına kadar pek çok ürün tanıtıldı. Kilis Gastronomi Elçisi olan Kilisli Şef Yunus Emre Akkor’un öncülüğünde davetlilere Kilis’in meşhur yemekleri tattırıldı.

Kilis Valisi Recep Soytürk, Kilis’in Türkiye ve dünya mutfağında daha iyi yere gelmesi için çalıştıklarını ifade ederek, “Kilis’in kuzeyinde Gaziantep, batısında da Hatay var. Her ikisi de çok ciddi bir gastronomi kenti ve Türkiye ve dünyada da tanıyor. Çok benzer potansiyel Kilis’te de var. 200’e yakın yemek çeşidi var. Coğrafi işaret aldığımız hem yemeklerimiz hem ürünlerimiz var. Şimdi bu potansiyelimiz var ama bir Gaziantep ve Hatay kadar tanınmıyoruz. Biz hem Kilis’i hem ürünlerimizi tanıtalım istiyoruz. Kilis’in tarihi yerlerini tanıtmak için buradayız. İyi bir kalabalık var. Bundan çok mutluyuz. Coğrafi işaret aldığımız özel bir ürünümüz var, yağlık zeytinyağımız var. Yaklaşık 3 yıldan beri çalışıyoruz. Türkiye ve dünyada olmak üzere toplam 16 tane ödül aldık. Hem üretim şeklini değiştirdik hem kalitesini arttırdık hem pazarlama çeşidini arttırdık. Bu tür etkinliklerle de mutfak şeflerine ve alıcılarına tanıtıyoruz” dedi.

Kilis Valisi Recep Soytürk

“KİLİS ZEYTİNYAĞINA DÜNYADAN 16 TANE ÖDÜL GELDİ”

Kilis’in Türkiye ve dünya mutfağında daha çok yer etmesi gerektiğini vurgulayan Kilis Valisi Recep Soytürk, “Kilis’in kuzeyinde Gaziantep, batısında da Hatay var. Her ikisi de çok ciddi bir gastronomi kenti ve Türkiye ve Dünya’da da tanıyor. Çok benzer potansiyel Kilis’te de var. 200’e yakın yemek çeşidi var. Coğrafi işaret aldığımız hem yemeklerimiz hem ürünlerimiz var. Şimdi bu potansiyelimiz var ama bir Gaziantep ve Hatay kadar tanınmıyoruz.

Biz hem Kilisi hem ürünlerimizi tanıtalım istiyoruz. Kilis’i, tarihi yerlerini tanıtmak için buradayız. İyi bir kalabalık var. Bundan çok mutluyuz. Coğrafi işaret aldığımız özel bir ürünümüz var, yağlık zeytinyağımız var. Yaklaşık 3 yıldan beri çalışıyoruz. Türkiye ve Dünya’da olmak üzere toplam 16 tane ödül aldık. Hem üretim şeklini değiştirdik hem kalitesini arttırdık hem pazarlama çeşidini arttırdık. Bu tür etkinliklerle de mutfak şeflerine ve alıcılarına tanıtıyoruz. Böylece köylülerimiz ederinde zeytin satıyor, fabrikalarımız da ederinde zeytinyağı satıyor. Gelirlerini arttırıyorlar” dedi.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir