MD ne demek? MD ne iş yapar? MD ve PHD arasındaki far nedir?
Tıpta bir terimin kısaltması olarak yer alan MD sıkça araştırılmaya başlandı. Peki anlamı araştırılmaya başlanan MD ne demek? MD ne iş yapar? MD ve PHD sözcüklerinin kısaltılmış anlamları nelerdir? İşte MD ve PHD kelimesinin anlamı ve kökeni hakkında merak edilen detaylar…
Günlük hayatta sıkça karşılaştığımız bazı terimlerin kısaltılmış haline rastlarız. Kullanılan kelimenin içerdiği bazı harflerden biri veya bir kaçını daha kısa olarak ifade ederiz. Bu kısa ifadelerden biri de MD ve PHD sözcükleri. Son dönemde sıkça araştırılmaya başlanan MD hakkında merak edilen her detayına değindik. Peki MD ve PHD arasındaki fark nedir? İşte kısaltılmış olan bu kelimelerin detayları…
TIPTA MD NEDEMEK?
Son zamanlarda sıkça araştırılmaya başlanan MD, bir tıp terimini kısaltılmasıdır. Latince kökenli bir kelime olan MD, “Medicine Doktor” kelimelerinin baş harflerinin kısaltması olarak ele alınıyor. Yani MD, Türkçede “Tıp Doktoru” anlamına gelmektedir.
MD NE İŞ YAPAR?
Tıp öğrencilerinin 6 yıllık eğitimlerinden sonra Medicine Doktor yani MD görevini üstlenmeye geçerler. Bu süreçte birçok görevleri bulunur onların arasında şunlar yer almaktadır:
- Hastane ve kliniklerde gelen hastaları muayene etme görevlerini üstlenebilir.
- Hastaların sağlık durumları hakkında araştırma yapabilirler.
- Hastaların yakalandıkları hastalığı teşhis etmek ve bu süreçte tedavi süreci ile ilgilenmek.
- Hastaların genel durumları hakkında bilgi edinmek ve hasta yakınlarına bilgi vermek
- Tıp dünyasındaki gelişmeleri yakından takip etmek ve tıp alanında makale okumak.
MD VE PHD ARASINDAKİ FARK NEDİR?
Tıp alanında eğitim hayatını bitiren ve sınavlara giren kişiler MD unvanı almaktadır. Tıp doktoru olan kişiler ilerleyen zamanda PHD unvanı için çaba göstermesi gereklidir. Yani tıp bölümünden mezun olana MD unvanı verilirken, bunun üzerine doktora yapan kişilere ise PHD unvanı verilir.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!