Pandemi döneminde artan ‘stres halini’ azaltmanın yolları

Pandemi dönemiyle artış göstermeye başlayan stresli olma hali, kişinin günlük hayatını olumsuz yönde etkiliyor. Peki stresin olumsuz etkilerinden nasıl uzak kalınabilir? Generali Sigorta, stres yönetimin kolaylaşmasını sağlayan önerileri kamuoyuyla paylaştı.

Günlük hayat içerisinde gerilimi de sebep olabilen pek çok olumsuz durum, kişinin stresli olmasına neden olur. Fiziksel, zihinsel ve duygusal olarak etkileyen stres,  son dönemin en çok konuşulan kavramları arasında yer alıyor. 150 yıldır çalışmalarını sürdüren Generali Sigorta, stresin etkilerini azaltmaya ve yönetimi kolaylaştırmaya yardımcı olacak önerilerini kamuoyuna sundu. Stresten korunmak için zararlarının bilincinde olunması gerekir. Aşırı stres bir zaman sonra vücutta baş-boyun ve sırt ağrılarına, kaslarda gerginliğe, mide rahatsızlığına ve psikolojik olarak sinir haline, konsantrasyon bozukluğuna, asosyallik ile işkolikliğe, kötü beslenmeye neden olmaktadır. Bu etkilerden uzak kalmak için, stresin hayatınızda oluşturduğu olumsuzlukların bilincinde olmanız gerekir.

Bu olumsuzluklar arasında trafik sıkışıklığı ve mevcut işiniz yer alabilir. Eğer trafik sizi strese sokuyorsa araç kullanımını bir süreliğine azaltabilir ya da mevcut işiniz sebebiyle gerginlikler yaşıyorsanız, kendinize farklı bir iş bulabilirsiniz. Ancak stres yalnızca dış etkenlerden kaynaklanmamaktadır. Hayata bakış açınız da stresi yönetmeniz açısından önemlidir. Kendinize her gün mutlaka zaman ayırın. Böylelikle hem fiziksel hem de psikolojik açıdan kendinize yarar sağlamış olursunuz.

KENDİNİZE YÜKLENMEKTEN VAZGEÇİN

Her şeye evet dememeyi, gerektiğinde hayır demeyi öğrenin. Mümkün oldukça pozitif, olumlu insanlarla iletişim kurun. Bu insanlarla sosyalleşin ve günlük aktiviteler gerçekleştirin. Gerçekçi olun. Yaşadığınız sorunların benzerlerinin başkaları tarafından da yaşandığını, kimsenin kusursuz olmadığının bilincine vakıf olun. Kendinize düzenli bir yaşam stili belirleyin. Örneğin her gün aynı saatte uyuyup uyanın. Meyve ve sebze tüketimini, aşırıya kaçmadan düzenli hale getirin. Şeker, tuz, yağ, kolestrol, kafein vb. ürünlerin tüketimini azaltın.

Tüm bu önerileri uygulamanıza rağmen stresten kurtulamıyorsanız, bir uzmandan mutlaka tavsiye alın.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir