Ramazan halkası nasıl yapılır? Ramazan halkası nedir ve neden meşhur?

Geleneksel olarak Ramazan ayınında pişirilen bir tarifle daha karşınızdayız. Tarihi Osmanlı’ya kadar uzanan enfes Ramazan halkasının tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Yapımı kolay olsa da tadı damaklarda kalacak ve püf noktası olan Ramazan halkasına dair tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Ramazan halkası, hafif tatlı hafif tuzlu tadıyla çay saatlerinizi lezzetlendirecek, uzun süre dayanıklı bir tariftir. Sadece Ramazan ayında değil, dilediğiniz zaman da bu güzelliği hep yapmak isteyeceksiniz. İçerisindeki mahlebin ferahlığı, eritilmiş tereyağı ve yoğurt sayesinde kazandığı o çıtır çıtır kıvamıyla yiyen herkesin damaklarında iz bırakacak Ramazan halkasının tarifini hazırlamak için geç kalmayın… Hafif tatlı, hafif tuzlu tadıyla yemelere doyamayacağınız nefis mi nefis Ramazan halkası tarifimiz oldukça basit. Püf noktası ise tezgahın üzerinde, elinizle yuvarlayarak silindir bir rulo şekline getirin. Ardından her iki ucunu birleştirin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hazırlanan halkaları pişirin. İşte sadece bu kadar:

RAMAZAN HALKASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
3,5 – 4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı elma sirkesi

YAPILIŞI

Karıştırma kabının içerisine eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, mahlep, şeker, sirke, yoğurt ve yumurtayı aktarıp güzelce karıştırın.

Ardından kabartma tozu ve unu eleyerek ilave edin. Son olarak tuzu da ekleyerek ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun. 

Hazırladığınız hamurdan küçük parçalar alın. Tezgahın üzerinde, elinizle yuvarlayarak silindir bir rulo şekline getirin. Ardından her iki ucunu birleştirin.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hazırlanan halkaları yerleştirip, 180 derece fırına hafifi rengi değişene kadar pişirin.

Oda sıcaklığında soğuyana kadar bekledikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir