Squat nedir? Evde Squat hareketi nasıl yapılır?

Günlük hayatta sıklıkla duyduğumuz ‘squat’ yani çömelme hareketinin ne demek olduğunu ve ne işe yaradığını sizler için açıkladık. Bölgesel zayıflama konusunda oldukça etkili olduğu bilinen Squat hareketi ile basen ve kalça bölgesindeki yağları hızlı bir şekilde eritebilirsiniz. Squat egzersizi nasıl yapılır? Squat yapmak neye yarar? İşte Squat hakkında bilinmesi gerekenler…

Evinizde kendi kendinize deneyebileceğiniz ve vücuttaki birçok kasın aynı anda hareket etmesini sağlayan squat, spor dalındaki en verimli hareketlerdendir. Özellikle de bacak ve kalça arasındaki zayıf kasları güçlendirmeye yarayan Squat hareketi ile bölgesel zayıflama sağlayabilir. Düzenli yaptığınız ve sabır gösterdiğiniz takdirde istediğiniz fiziğe çok kısa dönemde sahip olabilirsiniz. Vücuttaki fazlalık yağların erimesini kolaylaştıracak olan etkili spor egzersizlerinden olumlu sonuç elde etmek için mutlaka düzenli yapmalı ve sağlıklı beslenmeye özen göstermelisiniz. Peki spor alanında oldukça popüler olan Squat hareketi nasıl yapılır? Squat ne işe yarar? İşte yanıtı…

SQUAT EGZERSİZİ NEDİR? NE İŞE YARAR?

Halk arasında ‘çömelme’ olarak adlandırılan squat, ön ve arka bacak, bel baldır ve sırt kaslarını harekete geçmesini sağlayan en etkili harekettir. Her gün düzenli yapıldığında metabolizmanın hızlanmasına yarayan, kalçaları dikleştiren ve vücudu şekle sokan squat ile istediğiniz görünüme kavuşabilirsiniz.

– Eklem sakatlanma riskini engeller.

– Vücudu sıkılaştırmaya yardımcı olur.

– Yemek yedikten sonra uygulandığında kalori yakımını kolaylaştırır.

– Kas kütlesini arttırır.

KLASİK SQUAT HAREKETİ NASIL YAPILIR?

Bacak, popo ve kalçanın şekilli olmasını sağlayan squat hareketinin yapılışı:

Vücudunuzu dik bir pozisyonda tutun ve ayaklarınızı omuz genişliğinde açın. Sırtınız düz durduktan sonra dizleri hafifçe bükün. (Sandalyeye oturuyormuş gibi)

Kalçayı baldır hizasına gelene kadar çömelin ve eski pozisyonunuza dönün.

15 kez tekrar edip 3 set oluşturun.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir