Su içerek nasıl kilo verilir? 1 haftada 7 kilo zayıflatan su diyeti! Aç karna su içerseniz…

Sadece 7 gün boyunca uygulayabileceğiniz su diyeti ile kısa zamanda sağlıklı yollarla zayıflayabileceğinizi biliyor muydunuz? Hem sağlık açısından vücuda olumlu etkileri olan hem de zayıflamayı kolaylaştıran su diyeti ile formunuzu koruyabilirsiniz. Peki su içerek nasıl kilo verilir? 1 haftada 7 kilo zayıflatan su diyeti nasıl yapılır? Kiloya göre su içme oranı nedir? Kilo vermek için günlük ne kadar su içilmeli?

Sağlıklı bir beden ve yaşam için vücudun susuz kalmaması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, kişiye özel olmakla beraber günlük en az 2,5-3 litre su tüketilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Susuz kalan kimselerin özellikle de ilerleyen yaşlarda çok ciddi sağlık problemleri ile karşı karşıya kalmaması için hayatın her döneminde bol bol su içmesi gerekir. Susuzluğun beraberinde getireceği en belirgin sağlık sorunu böbreklerden kaynaklanan problemlerdendir. Sağlık açısından vücuda olduğu kadar diyete de yardımcı olacak olan su tüketimi kilo vermeyi epey ölçüde kolaylaştıracaktır. Vücudu temizlemeye yarayarak zararlı toksinleri vücut dışına atmayı sağlayan su, gündelik yaşantımız içerisinde eksik etmemiz gereken en önemli besin kaynaklarındandır. Hem sağlığını korumak hemde zararsız bir şekilde kilo vermek isteyen kimselerin deneyebileceği popüler diyetler arasından en sağlıklısı su diyetidir denilebilir. Kilo verme problemi ile karşı karşıya kalan kimselerin deneyimleyip tecrübe ettikleri diyet listeleri arasında su diyeti ile 1 haftada 7 kilo verebilirsiniz. Diyet arayışı içerisinde olan kadınların son zamanlarda rağbet ettiği su diyetinin düzenli yapıldığında 1 haftada 7 kilo verdirdiği öne sürülüyor. Peki, su diyeti nasıl yapılır? Su içerek nasıl zayıflanır? Su içmenin vücuda faydaları neler? İşte kilo verdiren 1 haftalık su diyeti listesi…

SU İÇMEK NEDEN KOLAY KİLO VERDİRİR? SU İÇEREK ZAYIFLAMA YÖNTEMİ

İnsan vücudunun %75’inin sudan oluştuğunu düşündüğümüzde gündelik yaşantı içerisinde su tüketmenin hayati bir önem taşıdığını anlayabiliriz. Metabolizmanın hızlı bir şekilde çalışmasına ve kan basıncının dengelenmesi konusunda oldukça başarılı etkisi olan su tüketimi teknik anlamda da zayıflatmayı kolaylaştırır.

Günlük 2,5 litre su tüketmeyen bireyde sıvı eksikliğinden kaynaklanan birçok rahatsızlık meydana gelir. Sindirimde ve boşaltımında büyük rol oynayan su doğru ve düzenli tüketimi halinde zayıflamaya oldukça yardımcı olacaktır.

Düzenli su içmenin kilo vermedeki faydaları:

1- Vücuttaki zararlı toksinleri dışarı atarak rahatlık hissetmenizi sağlar.

2- Vücuttaki fazlalık yağların eritilmesini kolaylaştırır ve zayıflama konusunda yardımcı unsur olarak vazifesi vardır.

3- Tüketilen gıdaların parçalanmasını kolaylaştırarak sindirime yardımcı olur.

4- Günü dinç bir şekilde geçirmenizi sağlar.

5- Eklemlerin kurumasının önüne geçerek rahat hareket etmeyi sağlar. Böylelikle spor egzersizleri daha kolay yapılabilir.

NOT: Gut hastalığı ve diyabet rahatsızlığı olan kimselerin diyeti uygulamadan önce doktoruna sorması gerekir.

SU NE ZAMAN İÇİLMELİ? SUYU YEMEKTEN ÖNCE Mİ SONRA MI İÇİLMELİ? 

Gün içerisinde fazla susayan biriyseniz ya da su içmeyi çok seviyorsanız, sofradayken yemekten çok bardak elinizde kalabilir. Sağlık açısından her gün muhakkak 1,5-2 litre sıvı tüketmemiz gerektiğini konusunda uyarılarda bulunan uzmanlar, suyu ne zaman ve nasıl tüketmemiz gerektiği hakkında çeşitli görüşlerde bulunmuştur. Kimileri su yemekten önce içildiği zaman iştah kapattığını söylerken, kimi yemek sonrasında sindirime iyi geldiği için sonraya bırakılmasını tavsiye ediyor. Suyu doğru zamanda içmek sağlık ve diyet açısından önemli olduğu için su tüketimine dair bilgilerin iyi bilinmesi gerekiyor.

Peki suyu önce mi sonra mı içmeliyiz? Günlük ne kadar su tüketmeliyiz? Su içmenin dinde bir adabı var mı? Suyu sıcak bir şekilde içmek zayıflatır mı? İşte kilo vermek için su tüketimi ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Kilo verme düşüncesinde olan kişilerin yanlış zamanda içtikleri sıvı olumsuz sonuçları beraberinde getirecektir. Toplum içerisinde çoğu kişinin düz mantıkla baktığı ‘yemek öncesi su içersem iştah keser’ düşüncesi, diyetin kendi kendine bozulmasını sağlayabilir. Yemek öncesinde su içmek, direkt olarak karnı şişirip iştahı kesse de bu kilo vermede sağlıklı bir yöntem değildir.

Bu hareket, vücudun ihtiyaç duyduğu besin değerlerinin yitirilmesine sebep olur. Yemekte su içmeye dair mevcut olan kesin bir hadis bulunmasa da İbn Büsr’ün babasından naklettiği rivayetlere göre su içme durumundan şöyle bahsediliyor:

Peygamberimiz (SAV)’in evimize teşri edip bereket için dua etmesini rica ettim, kabul edip geldi. Annem kalkıp ceşiş (bir yemek türü) yaptı. Yemek piştikten sonra, Hz. Peygamber (SAV), bazı arkadaşlarıyla beraber yediler. Daha sonra ikram edilen suyu içtiler.

Hz. Peygamber (SAV) suyu içtikten sonra geri kalanını sağ tarafındakine uzattı. Diğer bir bardak / sürahi su gelince, “İçme sırası kimde kaldıysa ondan başlayıp devam edin.” buyurdu. Peygamberimiz (SAV) yemek yiyip, su içtikten sonra bizim için şöyle dua etti: “Allah’ım! Onları affet, onlara merhamet et, onların rızkına bereket ver.” (bk. Kenzu’l-ummal, h. No: 37277). Buradan Peygamber Efendimiz (SAV)’in, yemekten sonra su içtiğini görebiliyoruz. Fakat, yemekten ne kadar sonra içtiğini bilemiyoruz.

YEMEK YERKEN SU İÇMEK ZARARLI MI? YEMEK ARASI SU İÇMEK…

Yemek yerken su içmekten uzak durmakta fayda var.  Nedeni ise mide salgılarının aktifleşmesiyle sindirim sorunları görülebilir. Eğer yediğiniz şeyler soslu ya da tuzluysa sizi susatacağı için az miktarda tüketebilirsiniz. Ayakta su içmek yerine oturarak su içmek sizin için daha doğru olacaktır.

00-250 ml suyu olduğu gibi kafaya diklemek yerine 3 ayrı nefeste sakince içilmelidir. Suyu üç nefeste içmek midede problem yapmayacaktır. Ayrıca diyette soslu, tuzlu, yağlı ve bol kalorili yiyeceklerden de uzak durmalısınız.

SABAHLARI AÇ KARNINA SU İÇMENİN FAYDALARI NELER? AÇ İKEN SU İÇERSENİZ…

– Sabah uyandıktan sonra bir bardak su içmek, güne enerjik başlamanızı sağlayacaktır.

– Uyku esnasında kaybedilen sıvı miktarı, güne başlandığı vakit susuzluk ve açlığı beraberinde getirecektir. Dolayısıyla sabah içilecek olan 1 bardak su, açlık hissini yok edecektir.

– Yapılan araştırmalardan elde edilen bilgilere göre aç karna su içmek metabolizmayı %24 hızlandırır.

– Aç karna su içmek mideyi temizler ve vücudu enerjik kılar.

KİLOYA GÖRE SU İÇME ORANI NASIL OLMALI? GÜNLÜK SU İHTİYACI HESAPLAMA FORMÜLÜ:

Herkesin kendi bedeninin ihtiyaçları farklı olduğu için kiloya göre su içme oranında günlük şu miktarda su tüketilmelidir diyemeyiz. Burada izlenmesi gereken en önemli adım vücut kitle endeksini hesaplayıp ona göre bir yol izlenmesidir. Kilo değeri arttıkça içilmesi gereken su miktarı da artacaktır.

Günlük ne kadar su içilmeli? Su tüketimi hesaplama formülü:

Vücut ağırlığını yani kilonuzu 0.033 ile çarparsanız, günde içmeniz gereken su miktarını belirlemiş olursunuz.

Örneğin;

50 kg x 0.033 = 1,6 Litre

80 kg x 0.033 = 2,7 Litre

90 kg x 0.033 = 3 Litre

SU İÇMEK KİLO KONTROLÜNÜ SAĞLAR MI?

Gündelik yaşantı içerisinde yaz-kış demden kana kana su içmeyi seven olduğu gibi sırf sağlıklı olduğunu bildiği için kendini su içmeye zorlayan insanlarda var. Hem sağlık hem de cilt sağlığı açısından büyük bir önemi olan su tüketiminde herkesin günlük tüketmesi gereken belli bir miktar vardır. Kilo kontrolü sağlamada etkili olan su tüketimi sabah uyanınca aç karna içildiğinde gece boyunca metabolizmanın uyanmasını sağlıyor ve hareketsiz kalan bağırsakların çalışmasına yarayarak temizlik işlevinin yerine getiriyor.

Metabolizmanın çalışması ile bağlantılı olarak sindirimi de kolaylaştıran su içme alışkanlığı kabızlık gibi rahatsızlıkların da önüne geçiyor. Özellikle böbreklerde biriken bu zararlı atıklar da vücuttan su aracılığıyla atılmış oluyor.

KİLO VERDİREN SU DİYETİ LİSTESİ! SU İÇEREK NASIL SAĞLIKLI ZAYIFLANIR?

1. GÜN

Kahvaltı: Taze sıkılmış 2 bardak elma suyu
Ara öğün: Bir bardak papaya suyu
Öğle: Bir kase karpuz
Ara öğün: Bir adet taze sıkılmış portakal suyu ya da bir bardak limonlu su
Akşam yemeği: Bir bardak su
Son ara öğün: Bir adet elma ve 2 bardak su

2. GÜN

Kahvaltı: Bir adet haşlanmış yumurta ve 2 bardak su
Ara öğün: Bir su bardağı çiğ lahana salatası ve 2 bardak su
Öğle: Çoban salatası ve bir bardak su
Ara öğün: 2 adet domates ve bir bardak su
Akşam yemeği: Bir bardak taze sıkılmış domates suyu
Son ara öğün: Bir su bardağı pişmiş kabak ve 2 bardak su

3. GÜN

Kahvaltı: Bir adet elma ve 2 bardak su
Ara öğün: 1 su bardağı papaya meyvesi ve bir bardak su
Öğle: Çoban salata ve bir bardak su
Akşam yemeği: Bir bardak taze sıkılmış domates suyu
Son ara öğün: Bir su bardağı pişmiş kabak ve 2 bardak su

4. GÜN

Kahvaltı: Bir bardak yağsız süt ve 2 bardak su
Ara öğün: Bir adet muz ve 2 bardak su
Öğle: Bir bardak süt ve 2 su bardağı su
Ara öğün: Bir adet muz ver 2 su bardağı su
Akşam yemeği: Bir adet muz
Son ara öğün: Bir su bardağı su ve bir adet muz

5. GÜN

Kahvaltı: 1/2 kase haşlanmış esmer pirinç ve 2 su bardağı su
Ara öğün: 2 adet domates ve 2 su bardağı su
Öğle yemeği: Bir kase domates soslu haşlanmış esmer pirinç ve 2 su bardağı su
Ara öğün: 2 adet domates
Akşam yemeği: Bir kase haşlanmış esmer pirinç

6. GÜN

Kahvaltı: 1/2 kase haşlanmış esmer pirinç ve 2 su bardağı su
Ara öğün: 2 adet domates 2 su bardağı su
Öğle yemeği: Bir kase haşlanmış esmer pirinç, salata, 2 bardak su
Akşam yemeği: Bir bardak limonlu su
Son ara öğün: Bir kase salata ve bir bardak su

7. GÜN

Kahvaltı: 1/2 kase haşlanmış esmer pirinç ve 2 su bardağı su
Ara öğün: 2 adet domates 2 su bardağı su
Öğle yemeği: Bir kase haşlanmış esmer pirinç, salata, 2 bardak su
Ara öğün: 2 adet salatalık
Akşam yemeği: Bir bardak limonlu su
Son ara öğün: Bir kase salata ve bir bardak su

NOT: Doktor onayı almadan denemeyiniz.

ACİL DURUMLAR İÇİN SU DİYETİ! HIZLI KİLO VERDİREN SU DİYETİ LİSTESİ

Sabah: 1 bardak ılık limonlu su, 1 bardak portakal ve greyfurt suyu karışımı, 2 dilim taze ananas, 6 tane çilek ve 2 kaşık yulaf ezmesi.

Ara öğün: 1 bardak ıhlamur, papatya ve melisa yaprağı çayı, 1 bardak ılık su ve 1 çay kaşığı zencefil tozu ile hazırlanmış çay.

Öğle: 2 bardak su, 2 kâse sebze çorbası, bol yeşil salata (avokado, turp, taze soğan, tere, roka, maydanoz, domates, yağ ve limon).

Ara öğün 1: 3 tam ceviz (Aralar birer saat ara ile tüketilecektir).

Ara öğün 2: 2 dilim ananas, 1 elma, 1 bardak zencefil tozu çayı.

Ara öğün 3: 1 dilim tam buğday ekmeği, 1 dilim peynir, domates, salatalık ve maydanoz, 1 bardak papatya çayı.

Akşam: 2 bardak su, 2 kase sebze çorbası, 1 porsiyon sebze haşlama (tercihe göre üzerine az zeytinyağı, bol limon ile keten tohumu eklenebilir), 1 kutu probiyotik yoğurt.

Ara öğün: 2 dilim ananas, 15-20 adet siyah çekirdekli üzüm, 4 taze kayısı, 2 bardak ılık limonlu su.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir