Zanaatkar trendi modaya damgasını vuruyor!
Teknolojinin gelişmesiyle beraber moda dünyasının da kendini yenilemesinin yanı sıra son zamanlarda ön planda olan zanaat trendinin elle boyanmış baskıları, saraç dikişleri, gösterişli aplikeleri ve yama teknikleri yüksek oranda ilgi görmeye başladı.
2022 yılında modaya yön verecek olan ‘bir ters bir düz’ tekniğinin uygulandığı zanaat trendi gardıropların yenilenmesi için kolları sıvadı. Giyinme tercihlerine çeşitli alternatifler kazandıracağı yeniliklerle el işçiliğinin ön planda olduğu zanaat modası, kıyafetlerimizin bir parçası haline geliyor. Yeni nesil moda vizyonerleri geniş bir zanaat korosuyla iki ters bir düz kroşeli tasarımları hayata geçiriyor. Geçtiğimiz yıllarda 60 ve 70’lerin trendlerinden giyinirken el yapımı esnaf motifleri stiller üzerinde değişiklik yapmak için harekete geçti. Tığ işi, kanaviçe, patchwork (yama), nakış, aplike ve kapitone gibi ayrıntılar moda sahnesinde popülerlik kazanırken bu özgün parçaların geçmişi barındırmasıyla zanaatkar trendinin 2022 yılına damgasını vurması bekleniyor.
“ARTIK GİYSİLERDEN DAHA FAZLA ŞEY BEKLENİYOR”
Zanaarkar trendinin taşıdığı duygusal değerin potansiyelini fark eden ünlü moda tasarımcısı Jonathan Anderson, “Bence tüketiciler artık giysilerden daha fazlasını istiyor. Eşsiz ve aynı zamanda ahlaki bir bakış açısına sahip olduğunuzdan emin olmak istiyorlar.
Neşeli bir vizyon ve modaya yaratıcı bir yaklaşım da bugünlerde dolaylı olarak zevk almayı sağlayan nadir lükslerden biri” şeklindeki ifadeleriyle giyim konusunda zanaat kökenli detayların olması gerektiğine vurgu yaptı.
“İNSAN SEVGİSİNİ BARINDIRIYOR”
2022 İlkbahar/Yaz podyumlarında görülen örgü, tığ işi, yama, oya, aplike, batik, ve boncuk işlemelerinin verdiği geleneksel karışımlarının yoğun ilgi görmesi üzerine, zanaatkar stilinin insan sevgisini barındırdığını söyleyen bir giyim markasının kreatif direktörü, “Bu parçaları yalnızca bir insan eli yapabilir” sözlerini kaydetti.
Geçtiğimiz yıllarda tanıtılan esnaf zanaatından ilham alınarak tasarlanan giysiler bu yıl yeni detaylarıyla karşımıza çıkıyor.
Modaya yön verecek olan detaylarda zanaat katmanlarına inen tasarımcıların fikirleriyle de hareket kazanan kıyafetler, geçtiği aşamaları gözler önüne seriyor.
Zanaatkar eliyle antika çarşaflar ve eski tahıl çuvalları gibi kumaşların geri dönüşüme kazandırılarak elde edilen sürdürülebilir bu tasarımlar daha cazip hale geliyor.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!